Förbered inför hösten med bästa köttfärssåsen i Crock Pot
Vilken magisk dundersommar vi har haft! Både väder- och upplevelsemässigt. Mer om detta finns att läsa på bloggen och mer kommer! Även om många av oss fortfarande ligger och latar oss på stranden så tar semestern slut och hösten är här fortare än kvickt. Många vill säkert bli av med semesterkilona med nystart på gym och i löparspår. Tips på riktigt bra träningskläder finns att läsa här! Se till att redan nu fylla upp frysen med mat och bullar. Förbered inför hösten med bästa köttfärssåsen i Crock Pot till exempel. Eller varför inte äta köttfärssås och spaghetti redan idag?!
Köttfärssås och spaghetti är en av familjens favoriter. Därför passade jag på att göra ett storkok av min allra godaste köttfärssås. Perfekt att ta fram en stressig kväll om en månad eller två. Eftersom jag hade annat för mig under dagen tog jag hjälp av min Crock Pot. Det är ju så fiffigt att den lagar maten medan jag är iväg på annat håll. Bara att fylla grytan med det jag vill ha i min köttfärssås, på med lock, tryck på start och sedan är allt klart några timmar senare.
Jag väljer att bryna min köttfärs. Man behöver inte göra detta men jag tycker att smaken blir så mycket godare. Den sk Maillardreaktionen ger färg och förhöjer doft och smak på kött och är en av anledningarna till att man rekommenderas att bryna kött innan man ska ugnssteka eller koka köttet. Men ni gör som ni vill.
Sedan har jag i sådant jag tycker är gott som lök, vitlök och riven morot. Idag hade jag dock ingen morot hemma utan ersatte detta med squash som jag rev och kramade ur överflödig vätska från. I med krossad tomat, tomatpuré, lite vatten och massa kryddor. I mitt fall salt, peppar, paprikapulver och lite chiliflakes. Sedan låter jag allt gå på svag värme i 7-8 timmar. Om man vill kan man sista halvtimmen runda av med creme fraiche eller en skvätt grädde. Det ger extra djup och dimension till köttfärssåsen men är inget måste. Smaka av med mer kryddor.
Köttfärssås i Crock Pot blir verkligen magiskt gott! Vilket djup och vilka smaker som kommer fram – mums! Vill ni hellre göra en vegetarisk bolognese har jag receptet här på en som är minst lika god som den ovan med kött. Testa får ni se. Till och med sonen som vägrar vego älskar denna!
Köttfärssås, 4-6 port
800 g köttfärs
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2-3 rivna morötter
1 burk (400 g) krossade tomater
4 msk tomatpuré
salt, peppar och andra goda kryddor som oregano och timjan
Bryn köttfärsen i het panna eller i tillagningsgrytan. Häll i övriga ingredienser och krydda med salt, peppar och övriga kryddor efter smak och tycke. Låt gå på låg effekt i 8 timmar. Servera med pasta och toppa med parmesan.
Senaste kommentarer