Skål på en tisdag

Precis som man har läst att mörk choklad är bra ut ett hälsoperspektiv har man läst att lite vin varje dag kan skydda mot kärlsjukdom och är nyttigare än motion. Det har till och med gjorts studier som bevisar detta. Sanningshalten och rimligheten i det låter jag bli att uttala mig om. I vilket fall, det kan i alla fall inte vara skadligt att ta sig ett glas vin då och då. Varför inte skåla in denna tisdag till exempel?!

Till middagen idag testade jag ett vin som företaget Saturnus nyligen har lanserat. Det är en serie alkoholfria viner som heter Light Live och finns att köpa på ICA och CityGross. Serien består av ett rött vin gjort på Cabernet Sauvignon-druvor, ett vitt vin som består huvudsakligen av Chardonnay och ett rosévin.

Jag testade det röda vinet till maten. Det var förvånansvärt smakrikt, fruktigt och gott. Det hade jag faktiskt inte förväntat mig och jag blev mycket positivt överraskad! Kul!

Faktum är att fler och fler idag väljer ett alkoholfritt alternativ i vinhyllan. Produktutbudet har vuxit och kvaliteten har blivit bättre. Tillsammans med den ökade hälsomedvetenheten har detta bidragit till en ökad försäljning, både på Systembolaget men framför allt inom dagligvaruhandeln.  Det alkoholfria vinet innehåller 50% färre kalorier jämfört med alkoholhaltiga viner men med full smak. Ett bra alternativ med andra ord när det är smaken man huvudsakligen vill åt! 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Lina skriver:

    Smarrigt 🙂 kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *