Släpp loss barnens kreativitet

Fixa!Mina barn älskar att pyssla. Om han inte kan spela fotboll sitter Gustaf 7 år för det mesta och bygger och pysslar med sitt Lego (det har blivit en hel del Lego-inköp genom åren). Filippa 10 år däremot har nästan alltid en penna, block, sax, lim, tejp, pärlor, färger, kartong etc i händerna och vid sin sida. Hon pysslar konstant. Gärna samtidigt som hon har hörlurar i öronen och kolla på Netflix eller nåt annat program/film på datorn. Symaskinen går även den varm här hemma!

Filippa inspireras av nya bokenBarnen är enormt kreativa och mycket pyssel blir det. Inspiration hämtar de överallt ifrån. Nu kan de även hämta inspiration från en riktigt bra bok som kommer ut i affären i dagarna. Det är andra boken av tre i serien med gör-det-självböcker för barn av Clara Lidström och Annakarin Nyberg. Första boken i serien hette Baka. Den kom i våras och blev en stor framgång. Den här andra boken heter FIXA. Sista boken i serien heter ODLA och kommer våren 2015.

Vad ska man göra först?!Bokens fokus ligger på återanvändning och enkelhet. Ta vad du har hemma i gömmorna och förvandla detta skräp till användbara och unika ting att bruka varje dag. Det ska vara enkelt och billigt. Det är beskrivningar på hur man tex gör hemmagjorda styltor av konservburkar, en väska och skosnören av en gammal t-shirt, snygga pennställ av tomma glasburkar, en postlåda av en tom vällingkartong, etc.

En gammal t-shirt blir en väska och skosnörenLiksom i boken Baka är det illustrationer och enkla instruktioner i tydliga steg så att barnen kan klara det mesta själva utan att blanda in föräldrar eller andra vuxna.

En egengjord väska Snygg och praktisk!Med boken vill författarna stimulera barnens lust, kreativitet och tro på att kunna göra saker själva. Barnen uppmuntras att experimentera, dvs lägg till eller dra ifrån. Göra sin egen variant. Det är bara förslag – inte lag! Barnen ska bara få skapa fritt och ha det roligt!

Filippa älskade boken. Genast sattes pysslandet igång. Först ut blev den coola väskan. Den blev riktigt snygg och Filippa satte genast igång och använde den. Undrar vad det blir för pyssel härnäst?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Vilken fin recension! Och riktigt fin väska!
    Nu ska jag kolla vidare på er sida!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *