Streama med en ny dimension

Är det något som vi uppskattar i vår familj så är det att kunna unna oss den bästa upplevelsen man man få. Det gäller allt från resor, boende, inredning, mat, till ljud och bild. Kvalitet kostar ofta lite mer, men det betalar sig i längden och ger framför allt ett enormt mervärde.

Vad gäller ljud och bild har vi lagt ner en hel del pengar på stora och bra tv-apparater, bra ljudsystem till dessa samt ett musiksystemet som ger trådlös tillgång till all musik från vår dator, internet-radiostationer och Spotify. På det sättet har vi alltid miljontals låtar till hands.

Personerna bakom RaumfeldNu under våren lanseras Raumfeld officiellt i Norden. Raumfeld är en tysk tillverkare av trådlösa flerrums-streaming-system. De har satsat mycket resurser på att ge oss konsumenter en fantastisk ljudupplevelse av absolut HiFi-klass i flera rum samtidigt. Detta genom elegant designade högtalare med många spännande funktioner. Inga plasthögtalare här inte, utan Raumfeld har satsat på en hållbar och tidlös design.

Raumfeld Stereo MRaumfeld har valt att enbart ha försäljning online, via sin websida. Det har visat sig vara ett framgångskoncept och bra för båda parter – Raumfeld får en givande direkt kontakt med slutkonsumenten och slutkonsumenten får genom avsaknaden av mellanhänder bättre pris på produkterna.

Raumfeld Stereo LAll kontroll över Raumfeldsystemet sker via en app, Raumfeld App som funkar både via Android och iOS. Appen är mycket lätthanterlig. Man styr enkelt via smartphone eller surfplatta vad man ska lyssna på, var det ska spelas upp och hur man vill höra det.

Raumfeld Stereo CubeFörutom ljud samt läcker och elegant design har högtalarna en mycket smart funktion jag verkligen gillar. De är utrustade med direktvalsknappar. På dessa direktvalsknappar kan du programmera in favoritspellistan, favoritradiokanalen eller vad det nu kan vara. Sedan kan man när man känner sig stressad bara genom ett enkelt knapptryck snabbt sätta igång favoritstreams utan att behöva leta reda på en smartphone eller surfplatta.

Snygga och stilrena högtalareEfter att ha fått en demo är jag övertygad om att för den som är ute efter den ultimata ljudupplevelsen är Raumfeld-systemet en klok investering. Man får snygga stilrena produkter med ett riktigt bra ljud som man kan njuta av i flera år. Systemet har ett mycket bra och klart ljud med ett fint djup. Designen i trä är riktigt snygg och läcker att kolla på och smälter garanterat in i de flesta miljöer, från kök, sovrum till vardagsrum och badrum.

Raumfeld One SSjälva har vi i dagsläget Sonos-systemet installerat i flera rum och vi har hittills varit väldigt nöjda. Efter Raumfeld-demon känner jag dock att jag eventuellt vill ta min ljudupplevelse till en högre nivå. Jag börjar smått med en Raumfeld One S som verkar riktigt bra. One S är en liten högtalare men som trots sin storlek ska vara ett riktigt kraftpaket. Vem vet, kanske våra Sonos-högtalare inom kort ligger ute på Blocket?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *