Smakpremiär för nya korven
Ikväll äntligen var det dags att testa vår hemgjorda korv. Nu är jag väldigt förkyld och när jag är förkyld tappar jag smaken helt (jag känner ingen smak över huvud taget, lukt- och smaksinnet försvinner helt). Som tur är börjar jag bli bättre och lukt- och smaksinnet har sakta börjat komma tillbaka, även om jag inte har full smak. Julkorven var sååå smaskig (det lilla jag kände). Smakar precis som julkorv ska smaka men mer köttig, och därmed mer matig, korv. Vi har bestämt att vi ska spara all julkorv som är kvar och ta med den upp till fjällen i jul. Man vet ju aldrig om vi kommer hinna göra mer korv innan jul. Jag lovar er som ska med, det här blir en smakupplevelse! Till korven rekommenderades rotfruktsstomp, så jag kokade två potatisar, en fjärdedel rotselleri och en palsternacka, och mosade sedan ihop detta med grädde och salt och peppar.
Sen var det dags för chilikorven. Den var väldigt kryddstark, den balanserar på gränsen till att vara för stark, och underbart, underbart god. Den avnjöts tillsammans med ett hembakt korvbröd och en bönröra. Bönröran består av en förpackning svarta bönor, en och en halv hackad tomat, lite hackad paprika, en halv hackad röd lök, en halv hackad avokado, salt, kallpressad olivolja och äppelvinäger. Hur gott som helst! Vi är mycket nöjda med resultatet av våra hemmagjorda korvar och vi kommer definitivt att göra mer korv framöver!
Senaste kommentarer