Smörgåstårta
Idag har vi firat Mattias 33-års dag som egentligen infaller på tisdag. Det blev en lunchbjudning. Till fördrink serverade vi Blossa 08-glögg för att värma oss och våra gäster. Till mat blev det hemmagjord smörgåstårta. Mattias tog tre jättefina kort på tårtan innan vi började äta, men tyvärr har jag råkat raderat alla tre!!! Så kan det gå ibland. Kortet är på det som blev över och som åts upp ikväll till middag.
Smörgåstårta (inga exakta mått)
2 paket Hönökaka (vi tog tre paket och gjorde 3 våningar och en och en halv tårta)
600 g philadelphiaost
5 dl creme fraiche
Ett paket hamburgerkött
1 röd paprika
Pepparrot efter smak och tycke
1 ask bredbar leverpastej
Ost, hamburgerkött, räkor, machésallad och gurka till dekorering
Först lägger man ut ett lager bröd. Blanda ihop philadelphiaost, creme fraiche och leverpastej och bred ut på första lagret. Lägg på ett lager bröd. Blanda ihop philadelphiaost, creme fraiche, hackat hamburgerkött, hackad paprika och pepparrot efter smak och tycke. Salta efter behag. Bred ut som lager två. Lägg på ett lager bröd. Blanda ihop resten av osten och creme fraichen och lägg på översta lagret bröd. Dekorera med ostskivor, ihoprullade hamburgerkött, räkor och grönsaker.
Stort TACK till Robin och Petra för receptinspiration!
Smörgåstårtan var supergod om man får säga det själv. Skulle jag ändra på något så skulle vi haft mer räkor. Vi hade ett paket 500 g oskalade stora räkor och det var i mitt tycke på tok för lite. Efter den mäktiga smörgåstårtan gick vi ut i snön och åkte pulka och rörde på oss för att orka fikat.
Fikat var en köpt prinsesstårta, Mattias favorittårta och köpt på favoritbageriet och som han alltid vill ha när han fyller år. Själv är jag inte så förtjust i marsipan, men innehållet är ganska gott.
Senaste kommentarer