Snabblagad riktigt god laxpasta med mynta och ärtor
Jag försöker laga mat från grunden så mycket det bara går. Självklart tar jag också genvägar då och då, med halv- eller helfabrikat. Livspusslet med jobb, aktiviter, barn, hus och hem måste ju gå ihop först och främst och det är okej att fuska. Det finns dock goda och nyttiga maträtter man kan laga även om tiden är knapp. Kvällens middag är en sådan. Jag gjorde en snabblagad riktigt god laxpasta med mynta och ärtor.
Receptet till pastan såg jag på i Mitt Kök i Nyhetsmorgon för någon vecka sedan. Det både lät och såg gott ut och jag kände genast att detta recept skulle bli en hit hemma hos mig. Mycket riktigt! God pasta och krämig sås med fin smak från lax och ärtor. Mynta kändes otippat men var en riktigt lyckad kombination till rätten. Att toppa med äggula och parmesanost satte pricken över i. En perfekt vardagsrätt som passar hela familjen.
Laxpasta med mynta och ärtor, 4 port
400 g linguine
2 msk smör
10-15 cm purjolök, den vita biten
1 dl vitt vin
4 dl grädde
400 g färsk lax, skuren i tärningar
200 g gröna frysta ärtor, tinade
1 dl grovhackad mynta (ca 2-3 krukor)
4 äggulor
ca 100 g riven parmesanost
svartpeppar
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Smält smöret och stek/sautera löken försiktigt tills den är mjuk. Slå på vitt vin och grädde. Låt koka ihop. Lägg i lax och ärtor och låt sjuda tills laxen är klar. Smaka av med mynta och salt precis innan servering. Blanda med pastan och toppa med äggula, riven parmesan och nyriven svartpeppar.
Senaste kommentarer