Solsken i blick

Med solsken i blick på Skansen
Med solsken i blick på Skansen

Jag drömmer mig tillbaka till i lördags då vi med solsken i blick passade på att besöka Skansen. Minst ett besök per år hör till och både barnen, Mattias och jag tycker det är ett trevligt utflyktsmål. Det mesta höll öppet trots Corona-tider och det var lagom mycket folk. Jag tror att Lill-Skansen, bageriet och några fler ställen höll stängt.

Maneter
Maneter

Vi hade verkligen supermysigt. Höjdpunkten är Skansen-Akvariet. Det är dock trist att man måste betala separat inträde till detta. Det är dyrt som det är att gå in på Skansen. Det var också trist att vi inte såg skymten av björnarna och björnungarna. Björnarna och björnungarna i synnerhet är ju en av höjdpunkterna.

Som man har längtat efter sol och värme!
Som man har längtat efter sol och värme!
Bubbel och skagentoast!
Bubbel och skagentoast!
Familjemys på altanen.
Familjemys på altanen.

Det fina vädret höll i sig även på kvällen. Vi firade en trevlig dag med bubbel och förrätt i solskenet på altanen. Supermysigt!

Kvällens huvudrätt blev fiskgryta och vitlöksbröd.
Kvällens huvudrätt blev fiskgryta och vitlöksbröd.
Så gott och fräscht!
Så gott och fräscht!

Huvudrätten åt vi inne (och även efterrätten lite senare på kvällen som inte fastnade på bild). Mattias hade lagat en fantastiskt god fiskgryta (soppa?!) och jag hade gjort vitlöksbröd av färdig baguette. Vi använde torskrygg och skippade musslorna. Riktigt gott men till nästa gång minskar vi på vätskan för att få rätten mera grytlik.

Sammanfattningsvis en supertrevlig dag. Kul att hitta på något tillsammans trots Corona-tider och allt som är stängt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *