Sparka igång hösten tillsammans med familjen

Yey! Hösten är här! Vi har gått från sommar till höst och det med rasande fart. Nu är det full fart framåt som gäller i skolan, på jobbet och på fritiden.

Många ser årstidsskiftena som den perfekta tidpunkten för en nystart. Man börjar ny klass i skolan, många byter jobb, investerar i en fin höstgarderob och skaffar sig nya hälsosammare vanor.

Många är vi som skyller vår inaktivitet på tidsbrist – ” jag hinner inte träna”. Vi jobbar heltid, tar hand om och är med våra barn, sköter hushållssysslor som laga mat och städa etc. När man får en ledig stund över prioriterar man kanske att sätta sig i soffan och ta det lugnt. Men jag lovar, det finns alltid tid till aktivitet. Det gäller bara att vara smart!

Terese ger mig en spark i baken

Ett smart tips är att träna samtidigt som man umgås med familjen. Träningsexperten, instruktören och skribenten Terese Alvén ger oss nu en spark i baken inför hösten och peppar oss med en helt ny träningsbok som släpps imorgon, Träna tillsammans med familjen. Ett perfekt sätt att kombinera kvalitetstid med barn och familj samtidigt som vi rör på oss och har kul tillsammans.

trana-tillsammans-med-familjen

Det är inte bara vi vuxna som behöver röra på oss utan även många barn blir sittandes framför datorn, tv:n eller med en iPad i högsta hugg. De kan behöva uppmuntras till att röra på sig och vi föräldrar kan inspirera till mer aktiva lekar tillsammans.

Boken ger tips på hur familjen kan få ett hälsosammare liv, samt en del med övningar med aktiv lek för både föräldrar och barn upp till tolv år samt tuffare träning för föräldern vid sidan av aktiv lek för barnet. Träning behöver inte vara tråkigt och trist. Vi kan vi röra på oss, dvs träna, och ha roligt tillsammans!

I morgon har Terese releasefest för sin nya bok där vi vuxna och barn förutom dryck, tilltugg och mingel även kommer få testa på aktiviteter som främjar rörelseglädjen för hela familjen. Tyvärr kommer jag inte hinna gå, men självklart kommer jag köpa hennes bok. Den finns att köpa på Adlibris.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *