Sponsrad Video: Fiskelyckas

Jag älskar fisk. Min favorit är faktiskt röding. Sedan kommer lax i alla dess former och varianter, tonfisk både färsk och faktiskt på burk, sjötunga, gös och torsk. Tur att fisk är nyttigt! Livsmedelsverkets rekommenderar att man bör äta fisk 2-3 gånger i veckan. Fisk innehåller mycket protein och mineraler. Magra fiskar som t ex kolja, marulk, sej och torsk är därför utmärkta proteinkällor för den som tränar. De flesta fiskar är också rika på vitamin E som förbättrar cirkulationen, stärker blodets koaguleringsförmåga och kan sänka blodtrycket och vitamin D som är viktig för skelett, tänder och immunförsvar. Lax, röding och andra feta fiskar innehåller omega 3-fettsyror som är bra för hjärtat, skyddar cellerna från inflammatoriska reaktioner och kan skydda mot stroke och vissa cancerformer. De innehåller även fettsyran DHA, som är viktig för hjärnan, nervsystemet och synen. Vilken superråvara!

Det är inte heller särskilt svårt att laga till fisk. Lax brukar jag ugnsbaka, dels som den är med bara dill, citronskivor, salt och peppar, dels med olika toppingar som pesto, sötsursås och nötter, fetaost etc. Gravad lax är också jättegott och lätt att grava själv. Rökt lax köper man färdig från affären och serverar med bara lite romsås och potatis. Färsk tonfisk gör sig bäst med salt, peppar och bara lätt halstrad i varm panna.

När det kommer till torsk tycker jag det är svårare. Torsk i sig är ganska smaklöst men med rätt kryddor och tillbehör kan man komponera ihop fantastiska smakrika rätter. Jag brukar göra fiskpaket med olika innehåll, ugnsgratinerad torsk med medelhavstopping, stekt torskrygg, fiskgryta, fiskburgare, hemgjorda fiskpinnar etc. Enkla tips och smakrika recept finns också på Findus hemsida.

Detta är ett sponsrat inlägg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

 1. Fröken M skriver:

  Här har du en till som ÄLSKAR fisk !
  Men trots det äter vi det inte alls så ofta som jag egentligen skulle vilja !!

  Camilla är min lillasyster. Vi är inte så lika varken till sätt eller utseende men nu för tiden har vi väldigt kul ihop och jag avgudar hennes dotter ( min guddotter ) Ella !!

  Jag fyller 20 februari 🙂 Några veckor kvar med andra ord.

  USA ska bli fantastiskt, en dröm som ÄNTLIGEN ska gå i uppfyllelse.
  Nu blir det 3 v totalt – 1 i New York och 2 nere i Florida.
  Gissa om jag längtar, och SPARAR !!
  Det finns så mycket jag vill se och göra när vi åker så nu är det totalt köpstopp för min del fram tills dess 🙂

  KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *