Starta hösten med en Hälsokick

Marita Karlsons bok Hälsokick!

Ända sedan maj har jag av en speciell anledning gått och längtat efter augusti och nu är vi här. Vad är det jag har gått och väntat på? Jo, i maj var jag på en hälsopressträff hos Norstedts förlag där sommarens och höstens böcker från förlaget om hälsa och träning presenterades. En av de böcker som släpps just i augusti är Marita Karlson ”Hälsokick!” och nu har den äntligen kommit! Självklart sprang jag genast och skaffade mig ett exemplar.

I Hälsokick! kan vi läsa om vilka hälsofördelar vi kan uppnå med juicer, smoothies och olika superfoods. Med superfoods menas råvaror som innehåller extra mycket näring och antioxidanter, till exempel vissa bär, nötter och frön. Marita väljer att låta smoothies och juice gjorda på bladgrönt och superfoods bli en stor del av hennes kost då det ger henne energi och vitalitet.

Vilka bilder!

Boken riktar sig till den som vill laga till näringsrika smoothies, nyttiga juicer samt goda och hälsosamma snacks. Den passar både novisen som aldrig gjort smoothies eller juice tidigare och som vill veta hur och varför men även för den som redan är frälst på detta men vill ha tips och inspiration.

I första delen gås grunderna igenom, tex ges exempel på vad man kan använda till bas, vätska, smakhöjare eller sötning och vilka verktyg som behövs. Andra delen är full av inspirerande och läckra recept. Recepten i kombination med de fantastiska bilderna får mig att genast vilja sätta igång själv och göra olika mjölk, juicer, smoothies och snacks. Det finns så många fantastiska recept att jag får svårt att välja vad jag ska laga till först!

Vilka recept!

Några av mina favoriter är Nutty Hawaiian, Maritas favoritsmoothie, Hello apple pie, Glassiga super-pops, Cashewnötshake, Chia- och jordgubbspudding och Hallonsylt med chiafrön. Undrar vad jag ska börja med…

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.