Spöööökbrunch på Alfonshotellet

Idag är det Alla helgons dag. Då brinner ljusen på kyrkogårdarna till våra anhörigas minne. Man skall helst tillbringa den här dagen med sin närmaste familj och gemensamt med dem eller andra sörja och tänka på dem som har gått bort. I onsdags var det Halloween. Det har varit och är även under helgen många halloween/spökpartyn med barn som klär ut sig till spöken och häxor och som går runt i kvarteren och hotar med bus eller godis.

Själva har vi varit på spökbrunch idag på Alfons Hotellet Rica Talk Hotell. Barnen hade klätt ut sig och gjort sig läskiga. Det utlovades pumpor och godis i stora lass, spindlar, råttor, spökmusik samt massa god mat.

Vi tog bilen till hotellet. Mycket smidigt och för bara 50 kronor kunde vi parkera på hotellets egen parkering.

När vi kom ville barnen börja med att leka i Alfons lekavdelning som låg i foajén (restaurangen låg sedan en trappa upp). Där fanns bland annat Alfons kök, minibio, små hus man kunde klättra in i och teaterscen med utklädningskläder. Perfekt för barn i åldrarna 1 till 8-9 år. Hade man fått önska skulle det funnits en lekavdelning även i direkt anslutning till restaurangen men det fanns det ingen plats för. Det innebar att barnen bara kunde leka före och efter maten eftersom man gärna vill ha uppsikt över dom.

Efter lek var det dags för spökbrunchen. Det fanns gott om pumpor, spindlar och råttor men i övrigt var det inget spöklikt över brunchen. Inga andra barn var utklädda. Personalen hade inte heller spökat ut sig på något vis och någon spökmusik hörde vi inte alls.

Vi blev tilldelade ett trevligt bord vid ett av de stora fönstren. Ingen kom någonsin fram och frågade om vi ville beställa något att dricka (det ingick juice, vatten, te och kaffe på buffén men en kall öl, cider, cola eller varför inte en snaps till sillen hade inte varit helt fel). Tidsbrist?

Men brunchen var riktigt bra! Det var inget överflöd av maträtter att välja på utan det fanns det man vill ha på en brunchbuffé. Det fanns bröd och smör, skivad ost, skinka, rostbiff, sill, lax, tonfiskröra, kycklingröra, tunnbröd, ingredienser till att plocka ihop sin egen ceasarsallad, grönsaker, ingredienser för att göra sin egen hamburgare, kycklingklubbor, köttbullar, vinmarinerad rostbiff, bacon korv, vanlig och rostad potatis, bakad potatis, äggröra, pannkakor med sylt och grädde, efterrätter i form av chokladmousse, brownie, smuläppelpaj, morotskaka, ostbricka med kex, frukter, croissanter, smoothies, godis, juice, te och kaffe. Med mera, med mera! Det fanns ett speciellt barnbord med lite extra gottis för barnen (som självklart även vi vuxna fick nalla av).

Det var väldigt bra att man själv fick plocka ihop till sin egen ceasarsallad och hamburgare och att det fanns många olika röror att välja på. Jag skulle velat ha fler sill- och laxsorter. I övrigt saknades ingenting. För mer lyxbetonat i så fall skulle man kunna önska sig till exempel eggs benedict eller en station där man kunde grädda sina egna våfflor. Men sett till priset, 225 kronor per vuxen samt barn upp till 13 år 14 kr gånger sin ålder, var det mer än prisvärt!

Maten var verkligen gudomligt god! Allt vara fräscht, fint tillagat och välsmakande. Personalen antar jag var något underdimensionerad vilket gjorde att påfyllningen inte riktigt hanns med. Men när man sa till såg de genast till att fylla på.

Jag tog om flera gånger. Både av det kalla, varma och efterrätterna. Det gjorde övriga familjemedlemmar också. Gustaf åt bara pannkakor, sylt och grädde (i mängder). Han fick knappt i sig några godisar till efterrätt ens. Vi andra tog av det mesta och njöt av både mat och sällskap.

Vi rekommenderar er verkligen att åka dit och njuta av familjebrunchen eller någon av de temabruncher som serveras under året. Imorgon är det sista dagen för spökbrunchen men 11 november kan ni fira pappa med Happy Fathersbrunch och 1-2 , 8-9, 15-16 december dukas det upp brunch med jultema.

När vi ändå var där passade vi på att spana in den härliga Alfonssviten som finns på hotellet. Varför inte överraska barnen och checka in hos Alfons en helg, skäm bort barnen och er själva med en härlig middag, lek och överraskning! I paketet All inklusive deluxe bor man just i Alfonssviten som består av två rum. Ett för barnen och ett för de vuxna (i standardpaketet bor man i ett vanligt dubbelrum, men i övrigt är paketinnehållet ungefär detsamma). En mycket trevlig svit. Jag älskade vuxendelen med det härligt stora, fräscha badrummet! Barnen tyckte såklart att barnrummet med våningssängen och alla Alfonssaker var bäst. Jag blev mycket sugen på att boka in oss på hotellet en helg framöver. Skulle vara en upplyftande break från vardagstristessen för hela familjen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *