Underbaraste laxmiddagen
Var fjärde svensk äter i dag fisk mer sällan än en gång per vecka och bara var tredje äter fisk två gånger per vecka eller mer. Livsmedelsverkets nuvarande kostråd är att äta fisk två till tre gånger i veckan. Aktuell forskning visar att risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar minskar om man äter fisk. För personer som aldrig äter fisk kan risken att dö i hjärtinfarkt minska med så mycket som en fjärdedel, om de börjar äta fisk.
Fisk ger värdefullt vitamintillskott som A, D och E. Många fiskar innehåller också höga halter vitamin B12. Fisk innehåller viktiga mineraler som järn och selen, men också fosfor och jod. Fisk ger också de värdefulla fetterna omega-3. Rena rama hälsobomben alltså.
Med handen på hjärtat så måste jag erkänna att vi tyvärr inte äter fisk mer än en, max två gånger i veckan. Konstigt egentligen då jag och resten av familjen älskar fisk. Vi måste helt enkelt bättra oss!
Kvällens middag blev i alla fall en helt fantastiskt god laxmåltid. En varmrökt lax som jag benade ut och till detta serverade jag kokt potatis, keso, thai chili-sås och grönaker. Såååå gott och enkelt!
Senaste kommentarer