Starta dagen med en nyttig grön smoothie

Starta dagen med en nyttig grön smoothie till frukost

Starta dagen med en nyttig grön smoothie till frukost

Att starta dagen med en nyttig grön smoothie är ett perfekt sätt att få i sig mer grönsaker och nyttigheter. Smoothies ger en bra mättnad, man blir pigg, presterar bättre och får ut mer av sin eventuella träning. Jag blev så inspirerad av helgens smoothietillverkning att jag självklart ville börja fler dagar med nyttig grön smoothie, te och en god smörgås till frukost. Min gröna smoothie boostade jag med superfrukten baobab och toppades med Chlorella crispies.

Baobab är en bra källa till kostfiber, vitamin c, kalcium, magnesium och kalium. Pulvret har en syrlig smak med toner av päron och grapefrukt. Chlorella crispies är krispiga rispuffar som täckts med klorofyllspäckad chlorella. Chlorella är fyllt med viktiga vitaminer, mineraler och antioxidanter. Chlorella innehåller dessutom 60 procent högvärdigt protein. Detta i form av 18 aminosyror, varav alla åtta essentiella aminosyrorna ingår. Den har många positiva egenskaper, till exempel bidrar den till att avgifta kroppen och stärka kroppens immunförsvar, är välgörande för matsmältningen och neutraliserar kroppsodörer som tex dålig andedräkt.

 Supersmoothie med baobab och chlorella

Supersmoothie med baobab och chlorella

Supersmoothie med baobab och chlorella (1 glas)

1½ dl mjölk (komjölk, sojamjölk, mandelmjölk, havremjölk eller kokosmjölk)
2 nävar färsk babyspenat
½ grönt äpple
1 banan
1 tsk baobabpulver
1 msk chlorella crispies

Mixa ihop allt utom chlorella crispies i kraftfull mixer eller med stavmixer. Häll upp i glas. Toppa med chlorella cripsies.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *