Ekologisk torkad frukt full av sol från Urtekram

Jag är less på det konstanta mörker som omger oss under vinterhalvåret. Jag längtar enormt efter ljuset och vårsolen. I väntan på bättre tider får jag drömma mig bort och njuta av ekologiskt torkad frukt full av sol från det danska företaget Urtekram. Urtekram är Skandinaviens största ekologiska producent i vars sortiment ingår både livsmedel och hygienartiklar. De lanserar i dagarna flera spännande nya sorter av ekologiska torkade frukter. Jag älskar torkade frukter och äter det ofta som det är i stället för godis när sötsuget tränger på. Det är naturligt och fullproppat med nyttigheter! Den torkade frukten piggar också upp i mat och bak och ger en härlig sötma.

Ekologisk torkad frukt full av sol från Urtekram

Ekologisk torkad frukt full av sol från Urtekram

Nyheterna från Urtekram är kanderade ingefärstärningar, mjuka kokostärningar, frystorkade granatäppelkärnor och små spanska fikon. Storsäljarna soltorkade dadlar och söta aprikoser har i samband med detta fått ny förpackningsdesign som passar den nya serien. Jag ser jättemånga användningsområden för dessa produkter. Självklart som sagt till att avnjutas precis som de är istället för godis, snacks eller som mellanmål, i smoothies, på ostbrickan, i grytor, i raw food-bollar, i en hemgjord müsli, i en sallad eller i bakverk. Ja, när som helst man vill ha naturlig sötma.

Kanderade ingefärstärningar, mjuka kokostärningar, frystorkade granatäppelkärnor, små spanska fikon, soltorkade dadlar och söta aprikoser

Kanderade ingefärstärningar, mjuka kokostärningar, frystorkade granatäppelkärnor, små spanska fikon, soltorkade dadlar och söta aprikoser

Nu ska jag njuta av sol, om än i torkad frukt-form!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *