Stora hamburgerbröd

En tradition vi har här hemma är att födelsedagsbarnet får välja middagsmaten. Gustaf som fyller 5 år idag valde hamburgare till middag. Mumsiga hemgjorda hamburgare tackar ingen av oss andra nej till. Vi gjorde de sedvanliga amerikanska hamburgarna och hade goda tillbehör som hamburgerbröd, senap, ketchup, bearnaisesås, grillsås, ost, lök, sallad, gurka, tomat och guacamole.

I vanliga fall äter jag och Mattias alltid Max Frisco-bröd till våra burgare. Men i veckan fick jag hem vårens nyheter från Pågen och i kartongen fick jag med nyheten Pågen Stora Hamburgerbröd. Vad passade då inte bättre än att testa dessa?! Sagt och gjort! Bröden var perfekt storlek för oss vuxna, faktiskt lika stora som just Frisco-bröden, men för stora för barn. De var perfekt mjuka och fluffiga och fick en god krispig yta när man värmde dom några minuter i ugnen. De smakade som de flesta ”vanliga” hamburgerbröd gör. Inget slår Frisco-bröden, men de får betyget mer än godkända.

Amerikansk hamburgare, 4 port

800 g köttfärs
2 st schalottenlökar
2 msk matolja
salt
peppar
1 tsk Bullfightersås
1 tsk Hickorysås (röksmak)

Salsa
4 st tomater
1/2 dl ketchup
1/2 dl chilisås

Salsa: Tärna tomaterna och blanda dem med ketchupen och chilisåsen i en skål. Ställ undan och låt dra.

Hamburgare: Riv schalottenlöken och blanda den med köttfärsen och matoljan. Krydda med salt och peppar och blanda i Hickorysåsen och Bullfightersåsen. Forma färsen till 4 hamburgare. Grilla hamburgarna på båda sidorna på grill eller i stekpanna på medelvärme.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Elias skriver:

    Tack så mycket, Jessica Sundberg

    /Elias, Västra frölunda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.