Broccoloco

Broccoloco

Broccoloco

Broccoli är en stapelvara hemma hos mig. Det är en av få grönsaker, tillsammans med morötter, som vi gillar alla fyra. Fryst broccoli har vi alltid hemma och är det bra pris köper jag även hem färsk broccoli. Jag tar hand om hela grönsaken. Även stjälkarna och stammen. Min man och min barn äter helst bara det gröna, men jag gillar allt lika mycket. Nu vill jag tipsa om en supergrönsak jag hittade i affären häromveckan. Broccoloco. Jag hade aldrig sett den förut.

En ny sorts broccoli

En ny sorts broccoli

Broccoloco är en helt ny sorts broccoli. Den är större samt sötare och mildare i smaken än en vanlig broccoli. Den har långa och goda stjälkar. Påminner om sparrisbroccolin Bellaverde i smaken. Hela Broccolocon är supergod så inget behöver kastas och gå till spillo. Den kan ätas rå likväl som ugnsrostad, kokt eller stekt! Testa receptet på vitlöksrostad broccoloco nedan, magiskt gott!

Vitlöksrostad Broccoloco

broccoloco
3 tsk olivolja
1 klyfta vitlök
salt, nymald svartpeppar

Skär broccolocon på längden i stavar. Massera in allt i olja, pressad vitlök och salt. Lägg ut på bakplåtspapperklädd plåt och stoppa in i ugnen på 200 grader. Baka i 10 minuter. Vänd sedan på broccolocon och baka ytterligare 10 minuter. Sänk värmen i slutet av rostningen till 150 grader om du ser att den börjar ta för mycket färg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *