Broccoloco
Broccoli är en stapelvara hemma hos mig. Det är en av få grönsaker, tillsammans med morötter, som vi gillar alla fyra. Fryst broccoli har vi alltid hemma och är det bra pris köper jag även hem färsk broccoli. Jag tar hand om hela grönsaken. Även stjälkarna och stammen. Min man och min barn äter helst bara det gröna, men jag gillar allt lika mycket. Nu vill jag tipsa om en supergrönsak jag hittade i affären häromveckan. Broccoloco. Jag hade aldrig sett den förut.
Broccoloco är en helt ny sorts broccoli. Den är större samt sötare och mildare i smaken än en vanlig broccoli. Den har långa och goda stjälkar. Påminner om sparrisbroccolin Bellaverde i smaken. Hela Broccolocon är supergod så inget behöver kastas och gå till spillo. Den kan ätas rå likväl som ugnsrostad, kokt eller stekt! Testa receptet på vitlöksrostad broccoloco nedan, magiskt gott!
Vitlöksrostad Broccoloco
broccoloco
3 tsk olivolja
1 klyfta vitlök
salt, nymald svartpeppar
Skär broccolocon på längden i stavar. Massera in allt i olja, pressad vitlök och salt. Lägg ut på bakplåtspapperklädd plåt och stoppa in i ugnen på 200 grader. Baka i 10 minuter. Vänd sedan på broccolocon och baka ytterligare 10 minuter. Sänk värmen i slutet av rostningen till 150 grader om du ser att den börjar ta för mycket färg.
Senaste kommentarer