Tacos med kyckling

Tacos med kyckling

Tacos med kyckling

Har ni redan börjat tänka på tiden efter jul? Tiden då alla julkilon ska piskas bort och nyårslöften om banta och träning kastas ut till höger och vänster? SUCK säger jag bara…. Men jag lovar. Snart kommer det, var så säker. Men då ska ni komma ihåg det här inlägget. Här får ni bra och hälsosamt tips ni kan bära med er in på nya året. Jag har tidigare skrivit om hur man gör sina tacos mer hälsosamma. Ett av tipsen är att byta ut köttfärsen mot kycklingfärs och vips har du skapat tacos med kyckling. Kycklingfärs är både magrare (5 % fett istället för 10-20% fett) och mer klimatsmart än köttfärs. Lika gott om ni frågar mig.

Santa Maria Chicken Taco

Santa Maria Chicken Taco

Tacokryddad kycklingfärs

Tacokryddad kycklingfärs

Santa Maria Mango Papaya Salsa

Santa Maria Mango Papaya Salsa

När jag var och handlade för några veckor sedan hittade jag Santa Marias nya kryddmix Chicken Taco som jag köpte hem och testade. En kryddmix som ska passa till kycklingfärsen men ändå ha den klassiska tacosmaken. Extra plus  kanten för att kryddmixen inte innehåller tillsatt socker. Jag köpte också hem en ny salsa, Mango Papaya Salsa. Den är fruktbaserad och utvecklad för att passa till kycklingtacos.

Både kryddmix och salsa fick högsta betyg av oss. Supergott! Kul att få tacovariation samtidigt som man äter lite nyttigare och mer klimatsmart.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *