Tager vad man haver, part 719!

Känns som en evighetsföljetong det här, men vi håller fortfarande på att äta ur innehållet i frys och kyl!!! Nu börjar det faktiskt eka ganska tomt ändå. Jag är rätt dålig på att hålla mig borta från det som inte står specifikt på inköpslistan när jag väl är i affären, utan det ena fyndet (oftast fynd eller bra pris) efter det andra slinker ner i vagnen (inte ens en korg kan jag begränsa mig till att ta trots att det som står på listan lätt skulle rymmas i en korg).

Idag fanns det lite olika kycklingdelar i frysen som jag tog rätt på när jag lagade middag. Vi hade ett par kycklingfiléer, fyra kycklingben och en förpackning med två baconlindade kycklingbröstfiléer.

Av kycklingfiléerna gjorde jag en enkel kycklinggryta. Jag skar filéerna i mindre bitar, fräste i lite smör i en het panna, fräste hackad lök och vitlök, på med matlagningsgrädde, balsamvinäger, kycklingfond, mango chutney, salt och peppar. Kycklingbenen och bröstfiléerna ugnsbakades.

Till kycklingen serverade jag hemgjorda potatisbullar gjorda av överblivet mos. Moset formades till bullar och stektes gyllenbruna i lite smör i panna.  Till grytan behövdes ingen sås men till ben och bröstfiléer tog vi hemgjord morotstzatziki (precis som vanlig tzatziki men med rivna morötter istället för riven gurka) och Mango Raja. Självklart hade vi dessutom grönsaker till maten.

Vid bordet tog man den kycklingdel som man bäst tycker om, eller lite av varje för oss som har svårt att välja! Maten räckte också till matlådor till oss vuxna.

Maten var verkligen god och ett perfekt sätt att ta vara på rester i kyl och frys!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *