Teaterns senaste kök
Jag gillar konceptet foodcourt. Flera olika restauranger under ett och samma tak som erbjuder något för alla smaker. Min solklara favorit är Teatern i Ringens Centrum, Stockholm. Här huserar flera av Sveriges främsta kockar och konditorer med syftet är att göra maten tillgänglig för alla. Det ska vara snabbt, enkelt och opretentiöst. Det finns verkligen något för alla, till och med för veganer. I veckan över en pressfrukost presenterades Teaterns senaste kök. Dels Galinas pizza som redan kommit igång och som jag haft förmånen att få testa, dels The Fishery som öppnar idag torsdag. Nu är Teatern komplett!
Bakom Galinas står Oskar Larsson och Eloi Berthelin som tidigare jobbat på bland annat Babette på Roslagsgatan. Bakom The Fishery står Malin Söderström som tidigare jobbat på bland annat Paul & Norbert i Stockholm som belönats med en stjärna i Guide Michelin, driver Restaurang Hjerta, varit med i Svenska kocklandslaget, sitter i juryn för Årets kock och har kommit ut med flera kokböcker samt lagat mat i tv.
Galinas pizza erbjuder hantverksmässigt tillverkade pizzor gjorda på en deg som får jäsa länge. Pizzorna gräddas i en 450-gradig vedugn och de använder endast noga utvalda råvaror. The Fishery erbjuder fisk och skaldjur i olika spännande och vällagade anrättningar.
Efter en fantastiskt god frukost fick vi smakprov på den mat de två nytillskotten kommer att servera. Dels en pizza med potatis, tallegio, mozarella och svartpeppar, dels en fisk- och skaldjursgryta. Jag lovar att håller de så här hög klass på övrigt de serverar så är det två givna succéer!
Nu kommer det bli ännu svårare att välja vad man ska äta när man besöker Teatern. Alla erbjuder så mycket gott! Vilken är eller blir din favorit?
Senaste kommentarer