Test av Keso Mellanmål

En ny keso har landat i affärerna. Keso Mellanmål heter den. En förpackning innehåller keso och i locket finns nötter och frukt eller bär (samt en sked så man kan köpa med sig en burk och äta på språng). Keson ger protein, nötterna fetter, vitaminer och mineraler, frukt och bär ger kolhydrater men även antioxidanter, vitaminer och mineraler. Fett, protein och kolhydrater bidrar med lika stora delar till den totala energin i Keso Mellanmål.

En förpackning innehåller 150 gram och per 100 gram ger den 140 kcal. Den finns i två smaker. Dels keso, cashewnötter, ananas, apelsin och papaya, dels keso, hasselnötter, blåbär och tranbär.

Jag tog en förpackning keso med cashewnötter, ananas, apelsin och papaya till kvällsfikat. Jag kompletterade även med färsk frukt (jordgubbar, apelsin, kiwi, sharon) till keson och nöt-/fruktblandningen. Sen att jag dessutom smällde i mig två varma blåbärsmuffins en stund innan hör inte till saken!

Keson var verkligen krämig och god. Vi äter alltid Keso Mini i vanliga fall och det var skillnad i konsistens och smak. Den här med högre, ”vanlig” fetthalt var som sagt både krämigare och godare. Nötterna var aningen för smått hackade för min smak. Jag hade föredragit större bitar nötter för mer tuggmotstånd. Även den torkade frukten var i lite för små bitar men var både smakrika och goda.

Den här produkten får högsta betyg av mig! Jag hade inte behövt komplettera med färsk frukt även om det är mycket gott. Som mellanmål, framför allt på språng eller i tidsnöd, skulle produkten fungera jättebra och den smakade verkligen toppen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *