Tips: Höstens böcker för yngre barn

Ni ser väl till att läsa för era barn? Man blir aldrig för gammal för högläsning. Jag menar, varför tror ni ljudböckerna fortfarande är så populära som de är?! Det är mysigt att lyssna när någon annan pratar och berättar. Det ger i alla fall mig en känsla av trygghet och lugn. Hur ofta händer det inte att man somnar när man lyssnar på ljudbok/podd?! Ingen bra idé att lyssna när man kör bil alltså, hahahaha!

När man läser för sin barn får man se till att anpassa böckerna efter barnet/individen. Variabeln kön tycker jag inte hör hemma här men tex ålder och intresse. För yngre barn passar bilderböcker bäst. Lagom mängd text och härliga livfulla illustrationer som barnen kan kolla länge på och fundera kring. Det finns ofta alltid någon ny detalj att upptäcka.

Bilderboksnyheter från Rabén & Sjögren

Bokförlaget Rabén & Sjögren har flera spännande bilderböcker som precis har kommit eller kommer nu i höst.

Många av böckerna har tagit inspiration från vad som rör sig i barnens huvud. Tankar kring olika saker här i livet, som att vara (för) liten, klä på sig, få syskon, vara olika och annorlunda, etc. Djur verkar också vara ett populärt tema i bilderböckerna och vävs ofta in i historien. Extra kul är att det skrivs om de svenska djuren, inte bara exotiska djur som tigrar och lejon.

Läs och låt barnen inspireras av nyheterna En stackars liten haj, Du är för liten Pytte!, Harry & Härta Hare, Rut & Rocky Rådjur, Tilly som trodde att…, Hej och hå kläder på och En bok om att berätta. Mycket roliga och fina böcker som passar våra yngre barn. Jag har själv redan läst några av dessa. Kom på mig själv med att sitta och skratta högt flera gånger och då var inte ens barnen med!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.