Hälsa i paket

Middagen idag blev återigen de nyttiga torskpaketen. Enkelt att laga till, billigt, nyttigt och grymt gott! Idag serverat med ris och grönsaker. Tyvärr misslyckades jag lite. Jag hade inne formen på för hög värme och broccolin blev alldeles brun/svart. Inte snyggt men smaken var som tur var lika god!

Nyttiga torskpaket!Perfekta vardagsmaten!

Nyttig och god torsk!Fiskpaket, 4 pers

800 g torskfiléer
2 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 tsk Seafood & fish-krydda
½ tsk svartpeppar

1 skivad gul lök
250 g färsk broccoli delad i mindre bitar
½ blomkålshuvud delad i mindre bitar

200 g cream cheese (välj light om du vill ha det magrare)
1-2 tsk honung
Dill

1 citron i klyftor

Koka upp vatten i en kastrull och förväll broccoli- och blomkålsbuketterna så att de blir en aning mjuka. Sila av vattnet. Fördela alla grönsaker på fyra ark med aluminiumfolie.
Lägg torskfiléerna ovan på grönsakerna. Blanda alla kryddor och strö hälften över torsken. Blanda resten av kryddorna med cream cheese och tillsätt honung. Fördela oströran ovanpå fisken. Strö eventuellt över finhackad dill. Vik ihop folien till täta paket.

Tillaga paketen på grillen eller i ugnen på 200° i 15 minuter. Servera citronklyftor till att pressa över fisken, nykokt potatis och en fräsch grönsallad vid sidan om.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *