Parken Zoo och Parkenbadet

Vilddjur som har rymt ur sin bur

I går har jag och familjen haft en jättemysig heldag i Eskilstuna. Vi besökte Parken Zoo med dess djurpark och tivoli samt betalade även inträde på Parkenbadet. Vi hade ju sådan tur med vädret. Det var ca 25 grader varmt och strålande sol. Då måste man pausa från djur och karuseller med ett härligt svalkande bad och lek.

Söta djurPippis apa!!!GeparderMäktiga tigrarSurikaterna hade det varmt

Vi började såklart med djurparken. Djurparken består numera av en del riktiga djur och en uppbyggd dinosaurievärld. Det finns massor med häftiga djur att se på och besöka. Tiger, lejon, leopard, gepard, puma, apor, myrslok, tapir, flodhäst, ormar och reptiler, vildhund, sköldpadda, utter, flamingo, surikat, etc etc. Vi kunde gått där hur länge som helst och bara njutit av alla djur.

Matpaus

Vi tog en välbehövlig matpaus med medhavd matsäck mitt i djurtittningen.

Dinosaurievärlden

Dinosaurievärlden var rolig, framför allt för barnen. Elva olika dinosaurier fanns det. Dinosaurierna rörde på sig, lät och sprutade vatten. Ganska bra gjort faktiskt.

En nervkittlande rutschkanaFritt fallBarnen tog körkort

Sedan var det dags för tivolit. Det fanns mest för mindre barn, upp till kanske 12-13 års ålder. Gamla lite skraltiga karuseller och åkturer som jag personligen tyckte hade sett sina bästa dagar. Men barnen hade skoj! Vi hade åkband hela familjen och jag tror barnen åkte nästan varenda sak flera gånger, utom de vanliga karusellerna som de ratade helt. Jag och Mattias åkte en enda attraktion – radiobilarna. Bra att komma ihåg till nästa gång!

Vi spelade lite på lotterierna och chokladhjulen, men hade inte turen med oss denna gång…

Fina mjukglassarGlasspausTill mellis blev det en god glass! En glasspaus är alltid uppskattat!

ParkenbadetPlask och lek

Varma och glada gick vi iväg till badet för att svalka av oss lite (entré till badet ingår inte i biljetten utan köps separat). Svalka och svalka förresten. Det var 27 grader varmt i bassängen men kändes ändå svalkande och skönt. Det finns tre bassänger. En stor som Gustaf tyvärr inte bottnade i riktigt (men till nästa år ska det inte vara några problem) och två barnbassänger. Sedan finns det en lekpark. Bad och bus för stora och små.

Innan vi åkte hem ville barnen gå tillbaka till tivolit och åka lite mer. Vad gör man inte för sina barn?!

Det blev en lång, härlig dag som vi gärna gör om nästa år!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *