God och smakrik bibimbap
I veckan hade jag lunchdate med min kära make. Jag köpte med en varsin sallad, dressing och bröd åt oss från Panini Internazionale som vi avnjöt i septembersolen vid Karlbergskanalen. Jättemysigt! När jag handlade salladerna passade jag på att köpa hem en av deras nästan färdiga middagslådor. Jag och Filippa fick en varsin halva priset-kupong när vi var på LOPPIevent Höststart. Till mat idag blev det därför en billig, god och smakrik Bibimbap.
I middagslådan för Bibimbap ingår marmorerat nötkött marinerat på koreanskt vis med sötma, sälta och sesamolja, kimchi (mjölksyrad kål), picklad gurka, chilipicklad rättika, sesammarinerade böngroddar och spenat, het sås, rundkornigt ris och ägg. Det man måste göra själv är att koka riset, skiva och steka köttet och steka äggen. Det tar max 15-20 minuter. Sedan är det bara att servera! Jag hade lite problem med att få till riset. Det tog lite längre tid än de rekommenderade 15 minuterna. Sedan kokade inte allt vatten in och jag hade svårt att få ut den överflödiga vätskan och fick använda en sil. Konsistensen blev därför mer som en tjockare gröt (perfekt om vi hade ätit med pinnar), men smaken var det inget fel på.
Det blev verkligen hur gott som helst. Hela familjen älskade maten! Filippa åt till och med av alla grönsaker och tyckte de var supergoda. Den heta gochujang-såsen vågade hon sig dock inte på. Gustaf åt bara av kött, ägg och ris. Men köttet (och ägget) kunde han äta hur mycket som helst av (om han hade fått och det hade räckt). Jag och Mattias tog om ända tills allt var slut (ris blev det dock över).
Denna låda kan jag helt klart rekommendera! Vilken middagslåda ska jag använda den återstående kupongen till tycker ni?
Senaste kommentarer