Mera kyckling på grillen

Kyckling är gott och hälsosamt,  både för oss och miljön!

Kyckling är gott och hälsosamt!

Hemma hos oss grillar vi i princip året runt. Självklart blir det oftare på våren och sommaren. Kyckling är en råvara vi älskar och äter minst ett par gånger i veckan i olika former och varianter. Kyckling är gott och nyttigt! Allt fler svenskar uppger att de oftare väljer just kyckling för hälsan och miljön. Trenden slår igenom även på grillen och andelen svenskar som helst grillar kyckling ökar stadigt.

Nya grillprodukter från Kronfågel.

Nya grillprodukter från Kronfågel.

Kronfågel lanserar nu fyra grillprodukter för att möta efterfrågan på svenskarnas lust att lägga mer kyckling på grillen. Det är BBQ Chili Minutfilé och BBQ Classic Minutfilé som är utbankade kryddmarinerade kycklingfilér med tillhörande glaze, BBQ Chipotle Kycklingben som är kycklingben marinerade med chipotle för mild och rökig smak samt BBQ Smoke Grillmix som är en samlad grillbricka med olika kycklingdelar.

BBQ Ben Chipotle.

BBQ Ben Chipotle.

BBQ Minutfilé Classic

BBQ Minutfilé Classic

BBQ MInutfilé Chili

BBQ MInutfilé Chili

För ett par år sedan var Beer Can Chicken årets stora grill-snackis. I sommar spås rotisseri, det vill säga en hel kyckling som träs på ett spett och sakta roterar över glöden, bli en snackis. Kronfågel vill nu lära svenskarna att grilla rotisseri-kyckling. Inspiration, tips och instruktionsfilm kommer finnas på webben och i sociala medier. Rotisseri måste vi verkligen testa hemma. Finns tillbehör att köpa för både kol- och gasolgrillar på tex Bauhaus och liknande där grillar säljs.

Redan imorgon blir det kycklinggrillning hemma hos oss. Vi, som är lite ute (?!), tänkte göra just Beer Can Chicken. Tillagningen är enkel och kycklingen blir fantastiskt smakrik och saftig. Ska bli så gott!

Fram med grillen – här ska grillas kyckling!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Fint blogginlägg. Roligt att se att du blev så inpspirerad. 🙂
    Ha en fortsatt bra vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *