Mera kyckling på grillen
Hemma hos oss grillar vi i princip året runt. Självklart blir det oftare på våren och sommaren. Kyckling är en råvara vi älskar och äter minst ett par gånger i veckan i olika former och varianter. Kyckling är gott och nyttigt! Allt fler svenskar uppger att de oftare väljer just kyckling för hälsan och miljön. Trenden slår igenom även på grillen och andelen svenskar som helst grillar kyckling ökar stadigt.
Kronfågel lanserar nu fyra grillprodukter för att möta efterfrågan på svenskarnas lust att lägga mer kyckling på grillen. Det är BBQ Chili Minutfilé och BBQ Classic Minutfilé som är utbankade kryddmarinerade kycklingfilér med tillhörande glaze, BBQ Chipotle Kycklingben som är kycklingben marinerade med chipotle för mild och rökig smak samt BBQ Smoke Grillmix som är en samlad grillbricka med olika kycklingdelar.
För ett par år sedan var Beer Can Chicken årets stora grill-snackis. I sommar spås rotisseri, det vill säga en hel kyckling som träs på ett spett och sakta roterar över glöden, bli en snackis. Kronfågel vill nu lära svenskarna att grilla rotisseri-kyckling. Inspiration, tips och instruktionsfilm kommer finnas på webben och i sociala medier. Rotisseri måste vi verkligen testa hemma. Finns tillbehör att köpa för både kol- och gasolgrillar på tex Bauhaus och liknande där grillar säljs.
Redan imorgon blir det kycklinggrillning hemma hos oss. Vi, som är lite ute (?!), tänkte göra just Beer Can Chicken. Tillagningen är enkel och kycklingen blir fantastiskt smakrik och saftig. Ska bli så gott!
Fram med grillen – här ska grillas kyckling!
Fint blogginlägg. Roligt att se att du blev så inpspirerad. 🙂
Ha en fortsatt bra vecka!