Tummen upp för hemgjort!
För ett par år sedan köpte Mattias en fritös. En pryl jag faktiskt trodde skulle bli stående i ett hörn, oanvänd och samla damm. Så har det faktiskt inte blivit. Visst, vi använder den inte varje dag direkt men lite då och då. Den har framför allt använts till att fritera pommes frites/strips i. Vi har helt enkelt köpt frysta i påse och friterar dessa ca tre minuter och serverar som tillbehör till framför allt kött eller hamburgare. Gudomligt gott!
Igår hade jag glömt att handla hem frysta pommes. Där stod vi nu utan tillbehör till revbensspjällen vi skulle grilla. Jag fick helt enkelt skala potatis och testa att göra egen av ”vanlig” potatis, helt från grunden. Jag skalade som sagt potatisen och skar den i ca 1 cm tjocka strips. Jag förkokade potatisen i ca 2-3 minuter. Sedan friterade jag potatisen i ca 7-8 minuter tills de fick fin färg. Och WOW, vilket fantastiskt resultat! De hemgjorda blev minst lika frasiga och goda som köpevarianten. Och säkert mycket nyttigare!
Tummen upp för hemgjort!
Senaste kommentarer