Sommarens utflyktsmackor

Sommarens utflyktsmackor plus en extra låda till kinkig son.

Sommarens utflyktsmackor plus en extra låda till kinkig son.

I detta inlägg vill jag tipsa om sommarens utflyktsmackor som blivit våra trotjänare till lunch. Funkar när vi varit ute med båten, på väg upp till Östersund, lata dagar på stranden, etc etc. Mycket smidigt och kräver minimalt med arbete och minimalt med disk. Uppskattat av stor som liten!

Bara att rulla ihop.

Bara att rulla ihop.

Utflyktsmackorna är helt vanliga köpetunnbröd som fylls med potatissallad, delade köttbullar typ Mamma Scan och fräscha grönsaker. Vill man, som jag, kan man även lägga på en sträng senap. Gärna min favorit Johnnys Senap eller allra helst hemgjord senap. Senapen ger lite sting till mackorna.

Klart att plockas med i utflyktskorgen.

Klart att plockas med i utflyktskorgen.

Jag slår in mackorna i folie. Sedan är det bara att mumsa i sig när det är dags för lunch! Tusen pluspoäng att inga bestick behövs. Det blir inget kladd heller utan man kan äta snyggt och civiliserat, hehe! Superfräscht men framför allt otroligt gott. Självklart kan man fylla sina tunnbröd eller hemgjorda wraps med falafel, kyckling eller rostbiff och potatissallad eller bara proteinkälla och grönsaker om man vill det.

Tunnbrödrullar med köttbullar och potatissallad - en av lunchfavoriterna till sjöss.

Tunnbrödrullar med köttbullar och potatissallad – en av lunchfavoriterna till sjöss.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.