Långkokt nyttigt viltkött från Polarica

Spännande nyhet från Polarica

Spännande nyhet från Polarica

Långkokt hjortkött tillsammans med andra grymma tillbehör

Långkokt nyttigt hjortkött tillsammans med andra grymma tillbehör

Långkokt och trenden med ”pulled” fortsätter. Jag använder ofta mina Le Creuset-grytor eller min Crock-Pot och gör härliga långkok i dessa som pulled pork, pulled beef, pulled chicken, pulled salmon, kalops etc. Har man inte tiden eller lusten till att göra långkok själv finns idag ett stort och varierat utbud att välja bland i mataffären. Pulled pork är så hjort och trenden tar därmed klivet in i skogen. Det har nämligen kommit långkokt viltkött att köpa. Det är Polarica som är först ut med detta. Produkterna som lanseras är långkokt hjortkött, långkokt älgkött och långkokt renkött.

Långkokt viltkött från Polarica

Långkokt nyttigt viltkött från Polarica – allt som behövs för att göra Pulled Hjortburgare

Det långkokta viltköttet är varsamt tillagat med spännande kryddor på låg värme i ca 20 timmar. Det gör köttet extra mört och smakrikt. Man kan dra isär köttet på klassiskt vis (sk pulled viltkött) men det går lika bra att skära i skivor och steka i stekpanna. Det gör att köttet passar lika bra till taco och potatismos som i hamburgerbröd och grytor.

Vi har prövat det långkokta hjortköttet. Lördagens middag blev pulled hjortburgare. Mört mycket välsmakande hjortkött som bara föll i sär, stekt svamp, rökig majonäs med himmelsk sälta och tuggmotstånd från sidfläsket, krispig syrad rödlök, fluffigt grillat briochebröd – vi blev helvilda av lycka! Sååå gott! Testa själva!

Pulled hjortburgare med svamp och rökig majonnäs

Pulled hjortburgare med svamp och rökig majonnäs

Pulled hjortburgare med svamp och rökig majonnäs, 4 hamburgare

1 paket Polarica långkokt Hjortkött
100 g tärnat rökt sidfläsk
1 msk färsk hackad timjan
1 äggula
1 tsk senap
2 tsk+2 msk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
2 tunt skivade rödlökar
1 tsk flytande honung
2 skivade portabellosvampar
4 hamburgerbröd
Salladsblad
Salt och svartpeppar

Värm köttet enligt anvisningar på förpackningen. Knaperstek sidfläsket och låt det rinna av på hushållspapper.

Vispa ihop ägg, senap och 2 tsk vinäger i en bunke. Vispa droppvis i oljan till en tjock majonnäs.

Hacka sidfläsket ytterligare och vänd in tillsammans med timjan i majonnäsen.

Blanda löken med honung, 2 msk vinäger och salt. Låt stå minst 30 minuter.

Stek svampen i smör, salta och peppra.

Rosta bröden på snittsidan i smör i en panna.

Montera ihop burgaren med hjortköttet, majonnäs, sallad och syrad rödlök.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *