Leveransen från Middagsfrid

Vid 18:30-tiden på tisdagens kväll kom vår leverans av mat från Middagsfrid. Det var dels en 5-dagars kasse, dels stora frukostkassen. 5-dagars kassen innehöll ingredienser för att kunna laga följande maträtter: Nötfärsjärpar med blomkålsmos, Kolja med gräslökskräm, Svampcannelloni, Limekyckling med cashewnötter och Räkpasta med chili och sparris. Påsen innehöll således till exempel blomkålshuvud, nötfärs, potatis, Philadelphiaost, morötter, rödlök, purjolök, majrovor, persiljerot, gräslök, koljafilé, citroner, ostronskivling, ricottaost, krossade tomater, riven ost, färska lasagneplattor, salladsmix, vitlök, kycklinglårfilé, broccoli, lime, röd paprika, cashewnötter, chili, persilja, zucchini, sparris och räkor. Ingredienser som till exempel ris, pasta, smör, kryddor, senap, olja, socker, honung, soja etc förväntas man ha hemma.

Alla produkter i påsen såg väldigt fräscha ut och mycket var ekologiskt!

Stora frukostkassen fick vi som bonus. När jag beställde min påse gällde följande erbjudande: Köp en 5-dagars kasse och få stora frukostkassen på köpet. Stora frukostkassen innehöll flera trevliga saker som ägg, skinka, Bregott-smör, juice, fil, yoghurt, mjölk, ost, bröd, rädisor och lyxig müsli. Även i denna påse var det mesta ekologiskt. Det mesta är såna frukostprodukter vi brukar använda hemma hos oss. Dock dricker vi sällan juice (dessutom hade jag i söndags köpt hem en stor förpackning juice som står oöppnad) samt att mellanmjölk dricker bara jag – de övriga i familjen dricker lättmjölk. Likadant med filmjölken. Bara jag äter vanlig filmjölk, de andra äter lättfil. Lättyoghurten var det extremt dåligt datum på. Den var tillverkad 7 aug och går ut den 27 aug – bara drygt 3 dagar kvar. Annars var vi mycket nöjda med Stora frukostkassen (framför allt osten, skinkan och müslin var mycket fina och av hög klass) och jag skulle kunna tänka mig att köpa en sådan påse då och då ifall jag blev prenumerant på middagspåsarna.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Tack för att du är med och tävlar om ett babygym från Skip Hop i min blogg! Tävlingen avslutas natten till fredag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *