Underbart god köttfärslimpa
Till middag igår åt vi köttfärslimpa à la Markus Aujalay. Jag förberedde själva limpan redan i söndags. Jag gjorde alla moment fram till gräddningen. Jag la den alltså rå i frysen med ugnsfolie ovanpå och bara gräddade den igår.
Det var den godaste köttfärslimpan jag någonsin ätit. Jag lovar!!! Pröva!!! Till maten hade vi broccolimos och glacerade morötter.
De glacerade morötterna var också de godaste jag någonsin gjort. Jag kokade upp lite drygt en halv liter vatten, tog ner en ganska rejäl klick smör, en halv grönsaksbuljongtärning och lite färsk rosmarin. När det hade kokat ihop lite hade jag ner två stora morötter skurna i stavar. Det fick koka ihop på ganska hög värme tills vätskan var borta. På med flingsalt och klart att servera.
Serverade även lingonsylt och ärtor, majs, paprikablandning till maten.
Köttfärslimpa, 4 port
400 gram nötfärs
1,5 dl mjölk
0,5 dl ströbröd
1 ägg
100 gram sidfläsk i tärningar (jag tog ett paket bacon på 140 g)
100 gram vitkål, strimlat
2 st gula lökar, skivade
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla 10 minuter. Tillsätt ägg och färs. Stek sidfläsket knaprigt i en stekpanna på hög värme. Vänd ner kål och lök i pannan och fräs ytterligare några minuter tills kål och lök blivit mjuka. Låt svalna något. Blanda med färsen och krydda med salt och peppar. Lägg i en avlång brödform och grädda i ugnen ca 35 minuter.
Ska testa denna idag, kommer med kommentar efter vi ätit 🙂
Den vart underbart god, riktigt saftig och smarrig! var uppskattat av de andra deltagarna i middan med 🙂