Var är fisken?

Abba Fisksoppa
Jag älskar fisk. Tyvärr äter jag det på tok för sällan. Soppa älskar jag också. Speciellt så här på hösten. Det är oerhört värmande och gott. Tyvärr äter jag även soppa allt för sällan. Är det något jag äter extremt sällan så är det fisksoppa. Åh, det som är så gott!

Nu lanseras Abba Fisksoppor med enbart naturliga råvaror, färdiga att värma i mikron. Perfekt för oss som inte alltid har tid att ställa sig och laga mat (stressade småbarnsföräldrar som jag till exempel). Abba vill med dessa soppor underlätta för oss att äta mer fisk i vardagen.

Den finns i tre olika smaker. Abba Fisksoppa Gräslök & Vitt vin (lax, torsk, morot, gräslök, citron), Abba Fisksoppa Tomat & Vitt vin (lax, torsk, tomat, spenat, räkfond) och Abba Skaldjurssoppa Tomat & Hummerfond (mini-pilgrimsmusslor, soltorkad tomat och hummerfond).

Jag har köpt hem Skaldjurssoppan och Fisksoppan med Tomat & Vitt vin som jag ska testa till lunch i veckan. En portion soppa och till detta tar jag även en bit bröd för att få en komplett måltid.

Innehållsförteckning FisksoppaInnehållsförteckning SkaldjurssoppaVisst låter det gott?! Det enda jag reagerade på var innehållsförteckningen. I produktinformationen står det, som på Fisksoppan med tomat och vitt vin ”fina bitar lax och torsk med tomat, spenat och mustig räkfond”. Men mängden fisk är försvinnande liten. Fisksoppan innehåller 4% lax och 4% torsk som totalt är 8% av 470 g, dvs lite knappt 40 g fisk. En vanlig portionsstorlek är 120 g fisk. För lite för min smak med andra ord.

Återkommer med recension i veckan!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *