Supergod rabarberkräm i Crock Pot
Ni vet mitt recept på världens godaste rabarberkräm som är så populärt?! Nu har jag testat att göra samma i Crock Pot och det blev verkligen så gott. En supergod rabarberkräm i Crock Pot helt enkelt! Tycker själv att rabarbersmaken om möjligt blev ännu godare när krämen fick koka så pass länge. Ännu mindre sötning behövdes.
Det blev verkligen en perfekt balans mellan syra och sötma. Underbar konsistens, lagom tjock och några småbitar av rabarbern fortfarande i behåll. Perfekt som den är med mjölk av valfri sort eller som topping på fil, yoghurt, kvarg, chiapudding eller keso. Mums!
Rabarberkräm
500 g rabarber
3/4 dl strösocker
4 dl vatten
2 msk potatismjöl
2 nypor vaniljpulver
Skala rabarbern om stjälkarna är grova. Skär i mindre bitar. Lägg i Crock Pot-grytan. Strö över socker, vatten, potatismjöl/redning, vaniljpulver och blanda runt. Låt gå på hög värme i 3-4 timmar. Rör om och häll upp i rena varma burkar.
Senaste kommentarer