Yasuragi med barn

Yasuragi är ett jättemysigt japanskt spahotell som ligger här i Stockholmsområdet. Både jag och Mattias har varit där tidigare. Dels med våra föräldrar, dels tillsammans. Det är en lugn och avslappnande miljö, sköna bad och det serveras god mat. Åldersgränsen för att besöka Yasuragi är 16 år.

Under sommarmånaderna (17 juni – 14 augusti) är alla, oavsett ålder, välkomna och Yasuragi kallas då Yasuragi Kids. Här kan man tillsammans alltså bland annat bada på japanskt vis, pröva kampsporter, delta i aktiviteter och äta mat med inspiration från Japan. I år har Yasuragi Kids nyheter som familjeyoga, sumobrottning och Fish spa. Man kan välja mellan att övernatta eller bara köpa ett dagpaket.

Idag var vi ett gäng bloggare som fick tillfälle att under en dag testa på Yasuragi Kids tillsammans med våra barn. Jag tog med mig både Gustaf och Filippa och även Mattias hängde med.

Vi fick börja med att byta om till badkläder och sätta på oss en varsin Yukata (typ en japansk morgonrock). Badkläder och tofflor ingår till vuxna, Yukata ingår till hela familjen. Det är så alla går klädda på Yasuragi/Yasuragi Kids. Man behöver inte tänka på fina kläder utan alla går helt enkelt klädd hela dagen/kvällen i sin Yukata.

Sedan bjöds vi på en fantastiskt god lunch bestående av tex sushi, dumplings (eller som japanerna kallar det yaki-gyoza), yakiniku, yakitori, köttfärssås och nudlar, lax, ris, grönsaker och glass och jordgubbar till efterrätt.

Efter lunch fick vi en kort information och badintroduktion. Japanerna har en mycket speciell tvagningsprocess innan de hoppar i badet. Man ska sitta på en pall, fylla en hink med vatten, ta ömsom kallt och ömsom varmt vatten och hälla över sig. Barnen och jag testade på det, men tillslut blev det vanliga duschen vi begav oss till. Det var enklast så.

Badet på Yasuragi består dels av varma pooler (38 grader) som finns både i tvagningssrummen, inne i stora badhallen samt utomhus. I stora badhallen finns en stor 25 meters bassäng som också är behaglig med sina 28 grader. I tvagningssrummen finns förutom varma pooler även våt- och ångbastu. Vi testade på alla pooler och njöt av fulla muggar. Barnen älskar att bada. Tyvärr är stora bassängen för djup för våra barn (som grundast är den 1.2 m). Man måste ha stenkoll på dom.

Det är viktigt att dricka mycket när man badar. På Yasuragi kan man fylla på lite varstans med vatten, te och de har även en härlig fruktbuffé som ingår i priset.

Vi testade även på aktiviteten Do in. Do In är en form av självmassage där man väcker muskler och blodkärl till en ny dag. Rörelserna och tryckningarna utvidgar blodkärlen, aktiverar energibanorna och stimulerar musklerna. Våra barn, som vanligtvis är två vilda troll, var superlugna och gjorde precis som instruktören sa samt försökte utföra alla rörelser. Det var fascinerande att se!!!

Sammanfattningsvis hade vi en mycket trevlig familjedag på Yasuragi Kids. Hela familjen rekommenderar er att åka dit och testa på badet, maten och aktiviteterna. Det finns absolut något för alla åldrar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *