Favoritkyckling i Crock Pot

Dags att laga favoritkyckling i Crock Pot

Dags att laga favoritkyckling i Crock Pot

Idag blev det en favorit i repris. En rätt som faktiskt går i repeat här hemma då den är så oerhört omtyckt och makalöst god! Det blev vår favoritkyckling i Crock Pot, Kyckling äpple-curry som jag kallar den men som ursprungligen har namnet Kyckling med mild currysås. Ett recept som har många år på nacken som still going strong.

Allt klart för start!

Allt klart för start!

Jag gör ofta inga justeringar när jag har ett vinnande koncept. Ibland, som idag, häller jag av en del av den kycklingbuljong som bildas efter 4.5 timmar. Beroende på vilka kycklingdelar eller kycklingmärke man använder sig av så vätskar filéerna av sig olika mycket. Eftersom jag ska ha i grädde vill jag inte ha allt för utspädd sås och anpassar därför mängden av den bildade kycklingbuljongen från gång till gång. Just idag hällde jag ut cirka 2 dl. Buljongen sparade jag självklart. Perfekt att ha färdig kycklingbuljong i frysen.

Maten är klar!

Maten är klar!

Jag hade inga tomater hemma så det blev inget av de skållade tomaterna. Synd, för tomater ger både färg och ytterligare en dimension till rätten. I övrigt följde jag receptet till punkt och pricka och resultatet blev tipp topp! Makalöst gott!

En perfekt rätt att bjuda på till Alla Hjärtans Dag!

En perfekt rätt att bjuda på till Alla Hjärtans Dag!

Kyckling äpple-curry i Crock-Pot

Kyckling äpple-curry i Crock-Pot

Vackert och gott!

Vackert och gott!

Kyckling äpple-curry i Crock-Pot, 4 port

800 g kycklingfilé
olja till stekning
3 gula lökar skalade och skurna i tunna skivor
2 vitlöksklyftor finhackade
1 msk curry
2 msk vetemjöl
3 msk kycklingfond
1 1/2 dl koncentrerad äppeljuice
2 1/2 dl kaffegrädde alt 1 dl vispgrädde
3 tomater skållade skurna i tärningar
Kryddgrönt att strö över

Bryn kycklingen runt om i olja i Crock-Pot (alternativt stekpanna), salta och peppra. Flytta kycklingen från pannan. Stek lök och vitlök mjuka. Blanda ner curryn och låt bryna något. Rör i mjöl och späd med kycklingfond och äppeljuice. Lägg ner kycklingen och tillaga på låg effekt i 4,5 timme. Häll i grädde och låt gå ytterligare 30 minuter på hög effekt. Smaka av såsen med salt och peppar. Vid servering, lägg på skållade tomater och strö över kryddgrönt. Servera med pasta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Amanda skriver:

    Jag gjorde det här receptet igår och det var verkligen supergott!! Fick 5/5 av sambon som också direkt efter maten undrade när jag tänkte laga det igen xD Var kanske liiite mycket äppelsmak för mig (jag är lite känslig för söta smaker/frukter i mat), men jag tog heller inte bort någon buljong som du sa att du gör i receptet (vi gillar sås!). Så kanske har i lite mindre äppeljuice nästa gång eller tar bort lite buljong. Om sambon tillåter dvs, för han tyckte att det var helt perfekt som det var 😛

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Åh vad kul! Det är på riktigt en av familjens absoluta favoriter! Just att sonen också äter löken utan att klaga eller protestera säger liksom allt!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *