Grillad fylld fläskfilé och underbar kladdkaka
I lördags var mamma över hos oss på grillmiddag. Jag gjorde en av de godaste fläskfilérätterna jag ätit på länge.
Jag fyllde två fläskfiléer med en blandning av mozarellaost och hackade soltorkade tomater (en mosad mozarella och ca 10 soltorkade tomater i olja till två fläskfiléer på drygt 650 g styck). Dessa grillades till perfektion och serverades med den rostade potatisen jag testade att göra igår men den här gången förkokade jag potatisen och sedan grillade vi den på grillen i en särskild grönsakshållare vi köpt. Goda grillsåser och Lohmanders bearnaisesås, grillade majskolvar och en god sallad höjde middagen ytterligare en nivå upp. Mumsmumsmums!
Till efterrätt gjorde jag en supergod kladdkaka som jag serverade med grädde och tinade bär. Kladdig och chokladig – jättegod!
Kladdkaka
100 g smör
100 g choklad
4 msk kakao
2 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl socker
Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Smält chokladen i ett vattenbad. Rör samman samtliga ingredienser. Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter. Häll i smeten. Gräddas i 24 min.
Senaste kommentarer