Lithells Middagsakuten
Ingen kan väl ha missat det snökaos som har rått i Stockholm sedan i onsdags? 30-40 cm tung, blöt snö föll under en och samma kväll. Värsta snöfallet på 111 år tydligen. Stockholm blev helt lamslaget av snövädret. Bilister har suttit fast vid infarterna, kollektivtrafiken har stått stilla till och från och folk har promenerat till jobbet på motorvägen. Blött och halt har det också varit. Kaos som sagt. Många, liksom jag, har haft svårt att ta sig hem från jobbet. Att hinna handla och laga mat har det blivit si och så med. Tur då att Lithells Middagsakuten ryckte ut till mig och räddade kvällen.
Lithells Middagsakuten har bjudit på olika maträtter under veckorna den pågått. Den här veckan stod Korv Bolognese på menyn. Allt som behövdes fanns i påsen och det tog mindre än 30 minuter att laga middagen. Middagen är komponerad av Fredagskocken Mattias Larsson och baseras på Barnens grillkorv som finns i två varianter, naturell och med morot. Korvarna innehåller bara svenskt kött och grillkorven med morot innehåller 11% morot för saftigare smak och konsistens.
När jag kom hem och väl satte igång att laga maten var barnen redan superhungriga och därmed extra griniga. Tur att det i påsen även fanns med ett extra paket korv och alla ingredienser för att göra Barnens korvslantar med dipp. Mycket uppskattat förrättsplock hos både barn och vuxen. Att barnen dessutom själva fick laga förrätten var extra uppskattat och gjorde den extra god!
Jag hade aldrig hört talas om Korv Bolognese förut. Det kändes dock klockrent redan på förhand. Två favoriter i en liksom – korv och spaghetti respektive köttfärssås och spaghetti. Gott var det också, riktigt gott! Det tyckte vi allihopa! Jag följde i princip receptet från punkt till pricka men jag gjorde en liten ändring. En bolognese innehåller inte bitar av kött tycker jag. Därför grovrev jag korven på rivjärn Det tog sin lilla tid men var verkligen värt det. En rätt vi verkligen kan rekommendera!
Extra uppskattat var att samtlig mat i påsen var ekologisk. Allt från grönsak till parmesan. Dock inte korven?
Lithells Middagsakuten var verkligen uppskattat. Skulle önska de kom på besök oftare. Det är inte alltid tiden räcker till och då behöver man en hjälpande hand som kan rädda kvällen!
Korv Bolognese, 4 portioner
400 g valfri Barnens grillkorv, i bitar (eller grovriven)
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
350 g krossade tomater
300 g torkad spaghetti
1 msk basilika, finhackad
1 msk oregano, finhackad
75 g parmesanost, riven
olivolja
salt
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Fräs lök och vitlök i olivolja i en stekpanna på medelhög temperatur. Häll på tomatkrosset och koka ca 5 minuter. Lägg ner korven och fortsätt koka i 5 minuter. Blanda ner den kokta pastan och örterna och smaka av med salt.
Riv över parmesanosten och servera direkt med goda grönsaker.
Barnens korvslantar med citron- och basilikayoghurtdip, 4 portioner
Ingredienser
2 st valfria Barnens Grillkorv, slantade
Tandpetare
Citron- och basilikadip
0.5 st citron, finrivet skal
2 msk finstrimlad basilika
1 dl yoghurt
salt
Blanda samtliga ingredienser till dippen. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek korvslantarna ett par minuter till fin färg.
Servera korvslantarna till dippen.
Senaste kommentarer