Nyttig och hälsosam lasagne
Finns det någon smartare mat än lasagne? Det är gott, kan varieras på massor av olika sätt, billigt går utmärkt att förbereda, perfekt att frysa in hel eller i portionsförpackningar och kan till och med vara riktigt nyttig mat. Jag brukar inleda varje januari med min fantastiska squashlasagne och så även i år.
I min squashlasagne byter jag ut de klassiska pastaplattorna just mot hyvlad squash. Köttfärssåsen gör jag på kycklingfärs som är mycket magert. Bechamelsåsen byts ut mot vanlig keso eller keso mini om man så vill. I övrigt är tillvägagångssättet exakt den samma som för vanlig lasagne. Resultatet blir en fantastiskt god och fräsch rätt. Det enda negativa, om man så tycker, är att den blir relativt rinnig, men det har vi inga som helst problem med. Se till att salta ut vätskan ur squashen och koka ihop färsen ordentligt så brukar det bli riktigt bra.
Lasagne med squashplattor, 4 port
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g kycklingfärs
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 stor förpackning keso
1 squash
Valfri ost att toppa med
Bryn lök och vitlök. Smula ner kycklingfärsen och fortsätt bryna. Krydda efter smak. Ha i tomatpurén och de krossade tomaterna och låt puttra tills vätskan kokat bort. Hyvla squash med en osthyvel och strö över lite salt så att vattnet dras ut. Varva squashplattorna med kycklingfärsen och keson. Toppa med mager, riven ost. In i ugnen ca 20 min på 225 grader. Låt lasagnen stå till sig något innan servering.
Senaste kommentarer