Baka pizza på grillen

Baka pizza på grillen

Baka pizza på grillen

Pizza gillar de flesta av oss. Perfekt hämtmat när man är trött, inte orkar stå i köket och snabbt vill ha något gott och mättande i magen. Närmaste pizza är aldrig långt borta, idag finns det pizzerior i vart och varenda kvarter och bostadsområde. Frysta, och även till viss del kylda, finns det också en uppsjö sorter och varianter av i närmaste livsmedelsaffär. Har man tid är bästa pizzan ändå den man gör själv. Antingen köper man färdig deg eller gör degen från grunden. Traditionell pizzadeg eller varför inte med blomkålsbotten. Bäst är att baka pizza på grillen.

Grilla ca 10 minuter för krispigt och gott resultat!

Grilla ca 10 minuter för krispigt och gott resultat!

Hemgjord pizza på bakstengrillen ger en smakupplevelse i världsklass. Gör man dessutom deg och tomatsås själv blir det om möjligt ännu godare! Toppings av hög kvalitet är också en smakförhöjare. Fredagens pizzor blev i två varianter. En variant med hemgjord köttfärssås, smakrik hårdost, lök, champinjoner och sparris, en variant med fin skinka, mozarella, lök, champinjoner och sparris.

Köttfärspizza!

Köttfärspizza!

Skinkpizza!

Skinkpizza!

Jag gör oftast just traditionell pizza med tomatsås i botten. Man kan såklart även göra White pizza. Då använder man tex creme fraiche, ricotta eller olivolja som bas istället för den klassiska tomatsåsen.

Pizzadeg med valfri topping läggs på bakplåtspapper på en baksten direkt på grillen. Använd inte den medföljande plåten.  Sedan tar varje pizza ca 10 minuter att grilla, lite beroende på tjocklek såklart och hur knaprigt man vill ha det. Dra bort bakplåtspappret efter halva tiden. Glöm inte att använda locket för att få upp värmen.

Ät och njut!

Ät och njut!

Ät och njut. Vi äter våra pizzor med sallad och bea. Jag fick i mig en stor halva av varje sort. Riktigt supergott!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Men så gott! Vi grillar det mesta, året om, men har faktiskt inte testat pizza ännu. Något vi måste nu när jag såg detta. Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.