Trevlig middagsbjudning
Ikväll hade vi ett par vänner och deras två barn över på middag hos oss. Deras barn och våra barn går på samma avdelning på förskolan, det är så vi känner varandra. Vi hade det verkligen trevligt! God mat, gott vin, trevligt sällskap och melodifestivalen på tv – man kan nästan inte få en bättre lördagskväll!
Inte ett enda kort tog jag, varken på maten eller gästerna, men jag ska ändå berätta vad vi åt.
Vi började med drinkar, ett recept jag hittade hos Mix Megapol.
Likör 43-drink, 1 glas
6 cl likör 43
1 dl mineralvatten
1 dl apelsinjuice
1 urgröpt passionsfrukt
is
Blanda allt och servera i höga glas med drinkpinne
Paret som var här följer GI-metoden och vi lagade därför mer GI-anpassad kost. Ena barnet är laktosintolerant så vi använde oss enbart av laktosfria mjölkprodukter.
Till förrätt blev det päronpizza. Jag gjorde bara en halv sats, räcker gott och väl till 4 vuxna. Barnen ville hellre ha chips till förrätt. Synd då pizzan är förföriskt god!
Till huvudrätt bjöd vi på pinjenötsbiffar med fetacreme och ugnsrostade grönsaker. Jag gjorde klyftpotatis till barnen. Vi hade även en fräsch sallad samt två sorters bröd, focaccia och ett surdegsbröd, smör och ost.
Till efterrätt gjorde jag en efterrätt jag aldrig testat förut, ananaspaj, och till den lättvispad grädde. Mycket gott!!
Ananaspaj, ca 8-10 bitar
Pajdeg:
150 g margarin
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smält smöret och låt svalna. Rör ihop smöret med övriga ingredienser till en smulig massa och tryck ut i pajform.
Fyllning:
500 g avrunnen krossad ananas
2 dl creme fraiche
½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och häll i pajskalet. Låt ugnen komma upp i 200 grader och grädda pajen i 30 min.
Till mello ställde vi fram olika sorters chips och två chokladaskar.
Vilken kalaskväll!
Senaste kommentarer