Typisk tisdagsmat

Viss mat förknippas som många vet med olika veckodagar. Måndagar vegetariskt, Raggmunkar med fläsk på tisdagar, soppa (ärtsoppa i synnerhet) och/eller pannkaka på torsdagar, kyckling eller tacos på fredagar, kött och pommes på lördagar och många äter pizza på söndagar.

Raggmunkar med fläsk på tisdagar

Igår var det tisdag och då blev det raggmunkar med fläsk och hemgjord lingonsylt till middag hemma hos oss. Det är lite bökigt att göra och tar sin tid att steka plus att det inte är världens nyttigaste mat, men det är riktigt gott och är därför mödan värt.

En första portion av den goda maten

Raggmunkar, fläsk, lingonsylt och grönsaker. ”Raggigt” gott!

Raggmunk med fläsk, 4 port

2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800 g fast potatis (finriven)
smör

Till servering:
rimmat sidfläsk
lingonsylt
grönsaker

Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Skala potatisen och riv den fint direkt ner i äggsmeten. Smält smör i en stekpanna. Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. Stek fläsket. Servera raggmunkarna med fläsk, lingonsylt och grösnaker.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *