Typisk tisdagsmat
Viss mat förknippas som många vet med olika veckodagar. Måndagar vegetariskt, Raggmunkar med fläsk på tisdagar, soppa (ärtsoppa i synnerhet) och/eller pannkaka på torsdagar, kyckling eller tacos på fredagar, kött och pommes på lördagar och många äter pizza på söndagar.
Igår var det tisdag och då blev det raggmunkar med fläsk och hemgjord lingonsylt till middag hemma hos oss. Det är lite bökigt att göra och tar sin tid att steka plus att det inte är världens nyttigaste mat, men det är riktigt gott och är därför mödan värt.
Raggmunkar, fläsk, lingonsylt och grönsaker. ”Raggigt” gott!
Raggmunk med fläsk, 4 port
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800 g fast potatis (finriven)
smör
Till servering:
rimmat sidfläsk
lingonsylt
grönsaker
Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Skala potatisen och riv den fint direkt ner i äggsmeten. Smält smör i en stekpanna. Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. Stek fläsket. Servera raggmunkarna med fläsk, lingonsylt och grösnaker.
Senaste kommentarer