Upper House Spa & Relax

Glasbro för att komma till Upper House Spa & Relax

Idag har jag tagit mig från Göteborg till Istanbul. Och tillbaka. Jag har nämligen besökt Upper House Spa & Relax i Gothia Towers systerhotell Upper House. Jag unnade mig en orientalisk spa experience. Den är byggd på orientens uråldriga badtradition, med rötter tillbaka till både det ottomanska riket och de gamla romarna. Doft av kaffe, kardemumma, lime, apelsin och eucalyptus. I Spa Experience-kitet ingår en necessär med produkter, spa-rock och tofflor.

Spakit och instruktioner

Upplevelsen började redan på vägen till Spat. För att komma dit måste man korsa en bro, med glasgolv. Med tanke på att man befinner sig 50 meter över marken är det inget för höjdrädda.

Pool med jetstream-strålar

Över hela spat vilar en rofylld känsla. Det är mysigt, lugnt och med avslappnande musik i högtalarna. En liten oas i storstadspulsens mitt.

Champagnepoolen som hänger ute på fasade 50 m över mark med glasgolv

I receptionen får man sitt spakit. Med kittet följer tydliga instruktioner eftersom spa experience är en behandling man utför på egen hand. Det är enkla och tydliga instruktioner och inga som helst problem med att hänga med och förstå. Upplevelsen tar oss igenom hela avdelningen och alla dess faciliteter.

Hamam

Spat består av tre pooler. En pool som svävar ute på fasaden, 50 m över marken. Med glasgolv! Och grym utsikt över staden! Kallas champagnepoolen pga sina härliga bubblor. Två pooler inomhus, en med sittbänk och en med jetströmmar. Det finns flera olika bastubad. En skandinavisk med utsikt över Liseberg och en i varje omklädnings-/duschrum, en riktig hamam, två ångbastu varav en med doft av eukalyptus och en med doft av apelsin och lime, en djungeldusch, en ishink och en fantastisk relaxavdelning.

Bara att ta för sig i relaxavdelningen

På relaxavdelningen får man utan kostnad ta för sig av alkoholfria drycker som läsk, vatten, juice, te, torkade frukter, nötter, biscottis och färsk frukt. Man kan lägga sig i en av vilstolarna och njuta av lugnet eller läsa en tidning.

Slut efter en helt fantastisk upplevelse!

Det här är ett av de bästa spa jag någonsin besökt. Allt var tipp topp. Från bemötande till faciliteter. 3 timmar får man disponera i sin upplevelse och jag utnyttjade varje minut. Det var helt magiskt. Jag bara njöt. Av varje moment! Nu efteråt är jag totalt avslappnad, len som en baby, luktar gudomligt och fullständigt nöjd med livet! Det är svårt att ge någon närmare beskrivning, det här stället måste upplevas. Nästa gång du är i Göteborg, vad ni än gör, missa INTE Upper House Spa & Relax.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *