Sportlovsaktiviteter utomhus

Den här veckan har vi som jag skrev förut sportlov i Stockholm. Barnen kommer inte vara lediga hela veckan men ett par dagar ledigt får de i alla fall. I måndags och idag onsdag. Det finns mycket skoj man kan hitta på under sportlovet. I måndags åkte vi en dagskryssning till Åland och spenderade hela dagen (båten gick 7:30 och var åter i hamn 19:00) inomhus. Planen för idag onsdag var därför att spendera hela dagen utomhus.

Vi kunde inte ha valt en bättre dag för utomhusaktiviteter. Strålande sol och 10 plusgrader. Lovely!!! Pulkaåkning var helt uteslutet men ute kunde vi vara såklart. Jag och barnen åkte iväg till Ångsjö friluftsområde här i kommunen där vi bor. Där finns en fantastisk pulkabacke som dock inte kunde nyttjas idag som sagt, stora grönytor för lekar, grillplatser, naturstig och äventyrsstig för barn, vildmarkshydda, indianby med fort, vanlig lekplats och café. Vi hade med en engångsgrill och hemgjorda hamburgare med tillbehör (bröd, ost, senap, ketchup, lök, champinjoner, sallad, tomat, paprika, rostad lök), Festis och Cola, varm choklad, fika och godis. Vi åt (maten smakar tusen gånger så gott när man grillar och får äta den utomhus, vi fick aldrig nog utan åt och åt), lekte och gick runt och tittade och hade en helt fantastiskt underbar och trevlig dag. Dagen avslutades med glass och lek på McDonalds. Nu har barnen precis lagt sig och de var rejält trötta och lika nöjda efter en kanondag tillsammans!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *