Annorlunda lasagne
I senaste numret i Allt om Mat (nr 18 2012) hittade jag ett recept på en variation till den klassiska vanliga lasagnen. Under rubriken fredagsgourmet presenterades en lasagne gjord på viltfärs. För oss gäller, precis som tidningen skriver, att har man ingen jägare i familjen brukar saluhallar ha bra pris på viltfärs under jaktsäsongen. Brukar även finnas i välsorterade mataffärer. Säger bara – laga denna rätt. Fantastiskt gott!!!!!!!! Så mjuk och välsmakande!!!! Mumsmumsmums! Till lasagnen hade vi stekta champinjoner och färska grönsaker.
Viltlasagne, 4 port
500 g viltfärs
2 gula lökar
2 morötter
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 dl vatten
1 dl vispgrädde
2 msk konc viltfond
2 msk rönnbärsgelé
1 msk kinesisk soja
5 enbär
1 tsk timjan
2 msk maizena majsstärkelse
250 g färska lasagneplattor
2 dl riven västerbottenost
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv morötterna. Fräs lök och morötter i smör i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt den steka med tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Häll på vatten och grädde. Tillsätt fond, gelé, soja, krossade enbär, timjan. Koka utan lock ca 5 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i såsen. Låt koka upp. Varva sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Översta lagret ska vara sås. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min.

Senaste kommentarer