Enchiladas av överbliven tacofärs

Enchiladas av överbliven tacofärs

Enchiladas av överbliven tacofärs

Jag är en sådan person som försöker ta vara på så mycket som möjligt av den mat jag handlar och lagar till. Jag lagar nästan alltid till mer mat än vad som går åt. Resonerar som så att hellre få över än att servera för lite mat. Att slänga bra och god mat är varken klimatsmart eller ekonomiskt. Pyttipanna är en klassisk resträtt, men även min nya favorit ugnsomelett. Under vår båtsemester lagade jag till tacos till middag två gånger. Hur mycket vi än älskar tacos blev det både tacofärs och mjuka bröd över. Vad gör man av det då? Jo, självklart enchiladas av överbliven tacofärs.

Färdiga enchiladas redo att serveras.

Färdiga enchiladas redo att serveras.

Jag tog helt enkelt tortillabröd, fyllde dessa med tacofärs och toppade med majs. Bröden rullades ihop, lades i en smord ugnssäker form och toppade med riven ost. In i ugnen tills osten smält och rullarna fått fin färg. Till detta serverade jag en fräsch sallad, tacosås och gräddfil. Allt självklart överblivet från tacomiddagen.

En fräsch sallad till maten.

En fräsch sallad till maten.

En succé hos både stora och små! Barnen minns inte att de ätit enchiladas förut. Fick genast order om att laga denna rätt fler gånger, hemma också! Så fräscht och gott! Perfekt mat att laga till. Inte bara på båt, husvagn eller husbil utan som sagt även hemma.

Funkar självklart lika bra att göra på överbliven köttfärssås.

Redo att njuta av köttfärsfyllda tortillabröd.

Redo att njuta av köttfärsfyllda tortillabröd.

Enchiladas med överbliven tacofärs, 8 rullar

ca 400 g överbliven tacofärs
Majs (valfritt)
8 tortillabröd
Riven ost

Lägg ut tortillabröden. Fyll med tacofärs. Toppa med majs. Rulla ihop bröden och lägg i en smord ugnssäker form. Stör över riven ost. Gratinera i ugn 225°C, ca 5-10 minuter. Servera med en fräsch sallad, tacosås och gräddfil.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.