Enchiladas av överbliven tacofärs
Jag är en sådan person som försöker ta vara på så mycket som möjligt av den mat jag handlar och lagar till. Jag lagar nästan alltid till mer mat än vad som går åt. Resonerar som så att hellre få över än att servera för lite mat. Att slänga bra och god mat är varken klimatsmart eller ekonomiskt. Pyttipanna är en klassisk resträtt, men även min nya favorit ugnsomelett. Under vår båtsemester lagade jag till tacos till middag två gånger. Hur mycket vi än älskar tacos blev det både tacofärs och mjuka bröd över. Vad gör man av det då? Jo, självklart enchiladas av överbliven tacofärs.
Jag tog helt enkelt tortillabröd, fyllde dessa med tacofärs och toppade med majs. Bröden rullades ihop, lades i en smord ugnssäker form och toppade med riven ost. In i ugnen tills osten smält och rullarna fått fin färg. Till detta serverade jag en fräsch sallad, tacosås och gräddfil. Allt självklart överblivet från tacomiddagen.
En succé hos både stora och små! Barnen minns inte att de ätit enchiladas förut. Fick genast order om att laga denna rätt fler gånger, hemma också! Så fräscht och gott! Perfekt mat att laga till. Inte bara på båt, husvagn eller husbil utan som sagt även hemma.
Funkar självklart lika bra att göra på överbliven köttfärssås.
Enchiladas med överbliven tacofärs, 8 rullar
ca 400 g överbliven tacofärs
Majs (valfritt)
8 tortillabröd
Riven ost
Lägg ut tortillabröden. Fyll med tacofärs. Toppa med majs. Rulla ihop bröden och lägg i en smord ugnssäker form. Stör över riven ost. Gratinera i ugn 225°C, ca 5-10 minuter. Servera med en fräsch sallad, tacosås och gräddfil.
Senaste kommentarer