Nyttigt och glutenfritt

Nybakat nyttigt och glutenfritt brödGustaf har tidigare haft fotbollsträning tidigt på söndagsmorgnar. Nu när inomhussäsongen börjat ligger träningstiden senare på eftermiddagen. Det ger oss äntligen utrymme för lugna, sköna helgmorgnar. Det firade jag imorse med att baka ett nyttigt och glutenfritt bröd. Recept hittade jag på den mycket inspirerande sajten Hur bra som helst.

Mjukt, fluffigt och otroligt välsmakande!Jag blir alltid lite skeptisk när man på andra bloggar läser om att något är så fantastiskt och otroligt gott och en favorit men allt som stod om det här brödet stämmer. Jag lovar på hedersord! Det är verkligen mjukt, saftigt och luftigt, med en krispig yta och fantastiska smaker. Det är enkelt att göra och är klart på 30-40 minuter i ugnen. Jag håller helt med, gör dig själv en tjänst och baka det! Mina val står i parantes.

Nyttig och god frukostPå det enda brödet hade jag smör, kokt ägg och gurka. På det andra brödet smör, chiasylt (separat inlägg om chiasylt kommer) och ost.

Favoritbrödet, 1 brödkaka

3 ägg
2 dl valfri mjölk (lättmjölk)

1/2 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl fiberfin/pobfiber/rismjöl (bake-pro)
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 krm örtsalt
1 msk brödkryddor

Sätt ugnen på 200 C. Klä en brödform med bakplåtspapper, jag använde en 22×22 cm i diameter rund form. Vispa äggen luftiga. Vispa därefter ner mjölken. Blanda dom torra ingredienserna och vispa sedan ner dom med mjölken och äggen till en jämn smet (jag rörde försiktigt så att inte fluffigheten från äggen försvann men ändå så att det inte blev mjölklumpar) . Häll smeten i formen och sätt i mitten av ugnen. Grädda i 30-40 minuter. Brödet ska ha en krispig yta och motståndet ska kännas stumt när du ”slår” lite lätt på det i mitten. Om det sjunker ner i mitten låter du det vara inne ett tag till. Förvara brödet i kylskåpet.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *