Bästa proteinpannkakan

Body Science Protein Pancake Mix Delicious Vanilla

Body Science Protein Pancake Mix Delicious Vanilla

Att få i sig ett gott, bra och nyttigt mellanmål är viktigt för oss alla. Genom att äta mellanmål undviker vi att bli vrålhungriga till nästa måltid. Det är annars lätt hänt att vi äter mer än vad vi tänkt oss eller behöver. Kanske slinker det i dessa fall ner en varm korv eller en kexchoklad på väg hem från jobbet?! Det är också viktigt att få i sig mat som är av bra kvalitet. Då blir blodsockerkurvan jämnare och du blir inte hungrig lika snabbt igen.

För ett tag sedan köpte jag hem en god färdig pannkaks-/våffelmix, Self Omninutrition Micro Whey Active Pancake. Perfekt sätt att på bara några minuter få ett proteinrikt och nyttigt mellanmål, kvällsfika eller återhämtningsmål efter träningen. Riktigt gott var det också. Vi åt dessa med Lindahls vaniljkvarg utan tillsatt socker och färsk eller tinad frukt.

Tyvärr tyckte jag denna pannkaksmix var något svårhanterlig. Den klibbade lätt fast i både stekpanna och våffeljärn.

Superfina läckra proeinpannkakor

Superfina läckra proeinpannkakor

Nu har jag hittat en ännu bättre färdig pannkaks-/våffelmix, Body Science Protein Pancake Mix. Den ger proteinrika pannkakor med lätt smak av vanilj. Den innehåller 35 % protein och 44 % kolhydrater, låg halt av socker (2,2 %), mättat fett (1 %) och 4 gram kostfiber.

Pannkakstårta med proteinpannkakor, kvarg och jordgubbar

Pannkakstårta med proteinpannkakor, kvarg och jordgubbar

Vill man berika pannkakorna med extra protein kan man tillsätta ett ägg i smeten. Ägg är rikt på protein och innehåller även fettsyran omega-3 och flera vitaminer och mineraler. Genom att tillsätta ett ägg i pannkakssmeten ökar man både proteinhalten och berikar pannkakorna med flera av de essentiella vitaminer och mineraler kroppen behöver för att fungera. Perfekt!

Gott, vackert och mättande!

Gott, vackert och mättande!

Vi testade pannkaksmixen igår och den var riktigt bra. Lätt att steka – blev perfekta pannkakor. Mättade perfekt och hade en jättegod smak! Alla tummar upp! Som vanligt toppade vi med vaniljkvarg och denna gång med skivade färska jordgubbar. Helt klart ett riktigt toppenmellanmål!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *