Årets snackis?

City Gross Power Meat-eventet jag var på i förra veckan fick vi smaka och ta del av många nyheter inom grill-segmentet. Årest snackis enligt Kronfågel är deras nyhet Beer Can Chicken. Ni som har läst min blogg ett tag nu vet att det testade jag på för ett bra tag sedan och är en stor grillfavorit hemma hos oss. Så grymt gott så ni anar inte, om ni inte själva redan tetstat såklart. Underbara smaker och så saftigt kött att man inte tror det är sant!

En annan nyhet från Kronfågel är BBQ Chicken Chipotle, en kryddmarinerad delad kycklingfilé med en medföljande glaze. Chipotle är en god och populär smak och den delade kycklingfilén gör det enklare och snabbare att grilla. Glazen har smak av Sweet Chili Ginger och den kan användas som sås eller dip.

Chicken Chipotle, Grilloumi, ris, kvarg och den medföljande glazen som sås blev kvällens middag tillsammans med färska grönsaker. Av tidsbrist hann jag inte slänga kycklingen på grillen, men det gick bra att tillaga den i ugn. Då kycklingfiléerna är mycket tunna får man passa sig så de inte står inne i ugnen eller grillas för länge. Så blev det i mitt fall och det resulterade i något torra filéer. Chipotlesmaken var helt okej, dock ingen favorit. Glazen däremot var mycket god – söt, stark och kryddig på samma gång.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *