Socker utan kalorier

Själv undviker jag inte socker överhuvudtaget men vi vet idag att socker är en stor bov när det gäller både vikten och hälsan. Ju mer socker som man stoppar i sig, desto högre blodsocker och insulinpåslag får man med en fettinlagring som följd (hög insulinproduktion i kombination med högt blodsocker leder till att fettförbränningen avtar).

Socker finns idag i de flesta matvaror och är svårt att helt undvika. Men det finns alternativa källor till sött som inte har samma negativa påverkan på blodsockret som vanligt socker har. Fler och fler alternativa sötningsprodukter har kommit på marknaden den sista tiden. Dessa är till exempel agavesirap, kokossocker, sukrin/sötin och stevia. Alla dessa är söta men har liten eller ingen påverkan på blodsockret.

Av Blackberry Distribution fick jag möjlighet att testa sötningsmedlet Sweet drops sweetener med smak av Vanilla crème. Det är flytande stevia. Den innehåller inga kolhydrater och är 10-30 gånger sötare än socker, men är helt utan kalorier och påverkar inte blodsockret. Sweet drops kan till exempel användas som smaksättning i te, kaffe, smoothies, proteinshakes eller i bakverk och desserter. Den finns i flera olika smaker.

Till mellanmål äter jag ibland kvarg och i vanliga fall smaksätter jag denna med saften Fun Light. Nu har jag istället testat att ha Sweet drops sweetener i kvargen. Bara att tillsätta några droppar och röra om. Kvargen förvandlades från en trist, ganska sträv produkt till ett lagom sött och delikat mellanmål. Tänk på att inte överdosera, den har en stark sötningseffekt.

Det här är en produkt jag verkligen rekommenderar och jag funderar på att köpa hem den i fler smaker. Chocolate och Berry känns mycket lockande.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *