Årliga surströmmingstraditionen

Jag och min familj har många traditioner som vi håller på. Det är tårta och presenter på sängen när man fyller år, korvgrillning på nyårsafton, pepparkaksbak till jul, bakning av tunnbröd till midsommar, etc etc. Sedan är det alltid kul att testa nya saker och det gör vi såklart också!

Surströmmingstradition

En årlig tradition som också är mycket trevlig är den årliga surströmmingsskivan i Östersund (ibland blir det även en ytterligare skiva här hemma i Stockholm). Själv äter jag inte surströmming men båda barnen, och Mattias såklart, gör det. Själv äter jag alla tillbehör men ersätter surströmmingen med lax, kyckling eller något sådant.

En stut på gång

På en traditionell skiva i Mattias familj är det nubbe, öl, mjukt och hårt tunnbröd, surströmming, kokt potatis, gul lök, röd lök, tomat, messmör och ost som gäller. Sedan gör man stutar (rullar) av det hela, allt efter eget smak och tycke.

En jättetrevlig social och god mattradition med trevligt sällskap och en himla massa flugor 🙂 !

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *