Årliga surströmmingstraditionen
Jag och min familj har många traditioner som vi håller på. Det är tårta och presenter på sängen när man fyller år, korvgrillning på nyårsafton, pepparkaksbak till jul, bakning av tunnbröd till midsommar, etc etc. Sedan är det alltid kul att testa nya saker och det gör vi såklart också!
En årlig tradition som också är mycket trevlig är den årliga surströmmingsskivan i Östersund (ibland blir det även en ytterligare skiva här hemma i Stockholm). Själv äter jag inte surströmming men båda barnen, och Mattias såklart, gör det. Själv äter jag alla tillbehör men ersätter surströmmingen med lax, kyckling eller något sådant.
På en traditionell skiva i Mattias familj är det nubbe, öl, mjukt och hårt tunnbröd, surströmming, kokt potatis, gul lök, röd lök, tomat, messmör och ost som gäller. Sedan gör man stutar (rullar) av det hela, allt efter eget smak och tycke.
En jättetrevlig social och god mattradition med trevligt sällskap och en himla massa flugor 🙂 !
Senaste kommentarer